Skocz do zawartości

Czy Kh-19 Nie Za Wysokie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Baktoforte to środek na choroby "bakteryjne" nie wiem czy w tym przypadku pomoże a na pewno rozwali ci biologię :-? Najpierw spróbowałbym z węglem jak pisałem wcześniej.

-----

Pomiary parametrów nadal robisz paskami?

• Dziękuję 1
Opublikowano

Eljot Ci napisał i nie witaminy najważniejsze a węgiel i powietrze... tak na szybko

oraz testy kropelkowe dobrych firm - raz jeszcze ;)

--

a baktoforte to nie witaminy

nie rozwalaj biologii teraz

• Dziękuję 1
Opublikowano

0,01 to nie jakaś tragedia

możesz też podmienić wodę 25%

ale jak masz naczynie to odstań ją na 2-3h - napowietrzaj

jak nie to w auto i po antychlor

podmiana zawsze stawia trochę na nogi/płetwy

jesli zatrucie to pomoże

jesli to coś z wodociągów to i tak nic nie poradzisz niestety

--

jeszcze weź ząbek czosnku i wsadź do kieliszka na 2h i pod koniec na 15 wrzuć tam spirulinę - wyjmij ząbek i wlej do akwa...

niech chociaz te które jedzą zjedzą

czosnek to naturalny antybiotyk bez zabijania biologii może pomóc przeciwdziałać rozwojowi bakterii w osłabionych rybach

• Dziękuję 1
Opublikowano

WODA PODMIENIONA PRAWIE 30L. JEDNA NAJBARDZIEJ CHORA WYLĄDOWAŁA W MALUTKIM AKWARIUM 20L. Z KOLEGĄ DODALIŚMY PÓŁ TABLETKI BAKTOFORTE, ZOBACZYMY CO SIĘ Z NIĄ STANIE WYGLĄDA JAK 10% ŻYCIA, NA PEWNO JEJ NIE ZASZKODZI, A MOŻE JAKIŚ CUD BĘDZIE W KOŃCU JUTRO NIEDZIELA:p

Proszę wyłączyć Caps Lock i nie krzyczeć ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

imho nie ma, bo ekstremalnie trudno jest uzyskać, a jeszcze trudniej mieć w kranie >20

sa to raczej przypadki marginalne, ale wiem o jednym akwa gdzie pyszczaki pływają w kh24 i jest ok...

z tym że jakbym miał tak płynną skałę w kranie to bym się obraził - weź potem wymieniaj elementy sprzętu AGD po takiej wodzie :P

• Dziękuję 1
Opublikowano

u mnie na podobne objawy (siedzenie przy dnie szybkie oddychanie) pomogła sól nie jodowana, napowietrzanie na maxa, a także kilkudniowa głodówka Polecam!

Będzie dobrze tylko uwierz wszystkim paskowe testy to raczej zabawka a nie narzędzie akwarysty!