Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak najbardziej tak

Czyli w końcu dotarłam do "mety" z doborem? Jeśli tak to jeszcze propozycja haremików i będę w 7 niebie

Opublikowano

ja bym zrobił akwarium pokoleniowe - czyli zaczął od 1+3 w każdym i pozostawił pojedyńcze sztuki wypuszczonych przez samice podrostków... po czym odławiał je gdy podrosną... i tak w koło ;)

oczywiście zaczynasz od po 8-10szt młodzików i zobaczysz co wyrośnie...

byłaby szansa na 2 samce yellowków, ale to musisz sama ocenić jak podrosną ;) czy nie ma ścisku

Opublikowano

Przy tak małym baniaku, maingano pewnie zostanie 1+1 i tak może zostać jak się wszystko dobrze ułoży.Dalej, dążyłbym przy yellowkach do układu 2+4 a afra 1+3.Ale co na to natura? ;)

Opublikowano

Przy tak małym baniaku

Oj, potrafisz człowieka podnieść na duchu :)

Mam też dylemat czy kupować narybek i czekać na naturę, czy kupić troszkę większe rybki w układach haremowych. Większy w tym problem że podobno w Yello i maingano nie występuje dyformizm płciowy, więc jak rozróżnić który samiec a która samica?

Opublikowano

Oczywiście że występuje dymorfizm płciowy, chociaż nie tak widoczny jak w przypadku Saulosi.

Np samce maingano są większe, mają dłuższe płetwy brzuszne i ostro zakończone płetwy grzbietową i odbytową. Pozatym inaczej się zachowują