Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym założyć akwarium tak jak w temacie . Posiadam aktualnie 2 letnie malawi dla pseudotropheus-ów saulosi . No więc do rzeczy czy grzałka 100w i filtry eheim 2213 ,fluval 204 dadzą radę w takim akwarium ?? Jaką obsadę polecacie?? myślałem nad tropheusami tylko nie wiem jakimi ?? Woda będzie z działającego zbiornika + piach7kg z tego zbiornika. Proszę o pomoc i pozdrawiam Cyprian

Opublikowano
Witam chciałbym założyć akwarium tak jak w temacie . Posiadam aktualnie 2 letnie malawi dla pseudotropheus-ów saulosi . No więc do rzeczy czy grzałka 100w i filtry eheim 2213 ,fluval 204 dadzą radę w takim akwarium ?? Jaką obsadę polecacie?? myślałem nad tropheusami tylko nie wiem jakimi ?? Woda będzie z działającego zbiornika + piach7kg z tego zbiornika. Proszę o pomoc i pozdrawiam Cyprian

Żaden z tych filtrów, o których piszesz nie zapewni Ci odpowiedniej filtracji mechanicznej w tym akwarium (najlepiej byłoby dokupić do tego zbiornika pompę cyrkulacyjną o przepływie 2000 l/h), a któryś z tych kubełków przeznaczyć na filtr biologiczny.

To czy ta grzałka wystarczy w tym akwarium zależy od temperatury otoczenia.

Tak jak kolega makok napisał dla tropheusów to akwarium będzie zdecydowanie za małe, a jeśli interesują Cię inne ryby z Tanganiki to sugeruję zaglądnąć na to forum:

http://forum.tropheus.com.pl/

A jeśli Ci chodzi o Pseudotropheus'a tropheus z Malawi to Twoje akwarium będzie również za małe dla tej rybki.

Opublikowano
A jeśli Ci chodzi o Pseudotropheus'a tropheus z Malawi to Twoje akwarium będzie również za małe dla tej rybki.

pseudotropheus tropheops - zdecydowanie zbyt agresywny do tego baniaka

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi :D a jakie pseudothropheusy proponujecie??

A czy jako cyrkulacja koralia nano da radę ??? .A i eheim jest biologiem wypełniony po brzegi eheim substrat pro i ceramiką a na samym dnie 1 gąbka eheima

Opublikowano
Dziękuje za odpowiedzi :D a jakie pseudothropheusy proponujecie??

saulosi jednogatunkowo

3 samce

5 samic

jak podrosną będziesz miał aż nadto

więcej nie dawaj, bo masz stosunkowo niskie akwarium i mało wody w związku z tym

koralia jak i ten biolog da radę na tyle ryb