Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak pisze eljot - Tarło. A ryby jeszcze młode, zapewne to pierwsze tarło więc może jeszcze coś z nich wyrośnie ;)

Tak poza tematem zapytam: czy w miejscu gdzie front klejony jest do dna widać pęknięcia?

Prosze wyprowadź mnie z błędu ;)

Opublikowano
czy w miejscu gdzie front klejony jest do dna widać pęknięcia?

Niestety nie jesteś w błędzie, ale akwa jest odpowiednio przygotowane, tzn nazwę to podklejone w takich miejscach, prócz tego, to są jakby wyszczerbienia, jak ktoś np do wanny wkładał, to przyłożył i odprysło.

Ja się tym nie martwię, wiem że to nie wygląda dobrze, ale napewno nie puści.

gdybym nie był pewien, nie umieścił bym sobie w pokoju 120 litrów wody...

Opublikowano

nie chcę Cię straszyć, ale koledze Marsowi pękło niedawno w domu akwa 240l z powodu tego, że miał wyszczerbione wzmocnienie - 4 lata stało i przestało stać z dnia na dzień - wiedział o tym pęknięciu ale je zignorował

sorry za OT

Opublikowano

Co do pękania, zależy wydaje mi się jak też jest postawione, w sensie na czym itd, może np, płyta na której stało tamto co pękło, wyprężyła się od wody (jakieś 10 lat temu miałem taki przypadek z akwa 30L - pękło dno).

A jak pęknie... To bedzie pękniete ;-) rybki raczej się odratuje, mam jakieś tam małe akwa jeszcze, wiec nie powinno być problemu w razie co (ale ze mnie optymista co?) Jak bedziemy zakładać że pęknie, to napewno tak się stanie. A tak w_ogóle, jak tylko bede miał trochę więcej kasy, zrobie sobie nowe, więc to za dlugo nie postoi.

Opublikowano

Tu nie chodzi o estetyke bo gdyby tak było to wystarczy kątownik plastikowy pod kolor szafki i po sprawie. Np. taki:

katawnik_plastikowy_drewnopodobny.jpg

Mnie chodziło bardziej o wytrzymałość ale skoro jesteś pewien że jest ok...

Opublikowano
poprostu danwno nie widziałem tak klejonego

No więc właśnie to jest nie typowych rozmiarów akwa, 86x30x40 (DŁxSZERxWYS)

I wydaje mi się że ktoś sobie je sam kleił (i w dodatku nie za bardzo dbał)

Estetyka? No tak, będzie to zakryte, nie ma się czym przejmować, naprawde. Moja "praca dyplomowa" jeszcze nie została zakończona, jeszcze szafki, dokończyć pokrywę, dać zawiasy do drzwiczek... OMG dużo pracy - a zakładałem że wyrobię się na gotowo do Świąt...

Opublikowano

dlatego pisałem że nie straszę, bo wiem że z dnia na dzień pod wpływem jednegoo człowieka z forum nie będziesz leciał do marketu... nie o to chodzi - mowię tylko co wiem z "bliskiej autopsji" ;)