Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

mam problem a mianowicie podczas odłowienia ostatniego rzutu młodych w kotniku zostały wciągnięte przez filtr :/ był niewielki bo tylko 300l/h w 120l kotniku a jednak. Młodym co prawda nic się nie stało a jednak mam pytanie czy filtr musi chodzić od samego początku czy poczekać aż podrosną chociaż kilka mm :?: albo w jaki sposób zabezpieczyć je przed wciągnięciem?

Opublikowano
Witam serdecznie,

mam problem a mianowicie podczas odłowienia ostatniego rzutu młodych w kotniku zostały wciągnięte przez filtr :/ był niewielki bo tylko 300l/h w 120l kotniku a jednak. Młodym co prawda nic się nie stało a jednak mam pytanie czy filtr musi chodzić od samego początku czy poczekać aż podrosną chociaż kilka mm :?: albo w jaki sposób zabezpieczyć je przed wciągnięciem?

Gdy podrosną do około 2cm możesz do gąbki zamontować filtr o przepływie 500l/h .

Np. aqua szut 550 , aquael 500 .

• Dziękuję 1
Opublikowano
no też już myślałem o czymś takim jak pończocha albo bandaż ale wtedy filtr nie będzie praktycznie w ogóle spełniał swojej funkcji (chyba że napowietrzanie)

Przy filtrze gąbkowym dodatkowo łatwiej karmić oczlikiem itp .

Pokarm trafia do narybku.

Opublikowano

no :) rybka już w kotniku ale pojawił się problem a mianowicie: przy odławianiu trochę się zestresowała i zjadła chyba z połowę (bo coś tam ma ale nie wiele). Nie wiem czy w jednym wątku mogę zadawać więcej pytań czy muszę założyć nowy wątek ale zapytam :)

Co można zrobić aby przygoda z odławianiem była mniej stresująca (dla pysi i dla mnie) np czy można coś zrobić żeby nie były tak ruchliwe?

Opublikowano

Wyjac wiekszosc kryjowek zeby moznabylo latwiej ja zlapac,I mozna tez odgrodzic szyba b.mala czesc akwa gdzie ryba sie znajduje I wtedy ja bez problemu wylowic