Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Makok - super filmik.:P

Tylko mi powiedz czy nacięcie bocznej szyby nie jest ryzykowne, czy niema zagrożenia , że szyba pęknie. A moze ją wzmacniałes jakoś.

Opublikowano
Makok - super filmik.:P

Tylko mi powiedz czy nacięcie bocznej szyby nie jest ryzykowne, czy niema zagrożenia , że szyba pęknie. A moze ją wzmacniałes jakoś.

ale jak napięcie bocznej? w sensie tej na której wisi komin?

nie wzmacniałem - jest normalna jak pozostałe

Opublikowano

Chodzi mi o wycięcie w bocznej szybie otworu, jaki masz poto aby woda przelewała sie grzebieniem do komina. Podaj odrazu wymiary tego wycinka.

Opublikowano
Chodzi mi o wycięcie w bocznej szybie otworu, jaki masz poto aby woda przelewała sie grzebieniem do komina. Podaj odrazu wymiary tego wycinka.

tam nie ma otworów - poprostu jest niższa szyba

IMG_20111017_170600.jpg

na tym obrazku widać - ale dokleiłem tam jeszcze pasek - łącznie jest 5cm niższa od krawędzi pozostałych, potem wkleiłem komin i dokleiłem paski po bokach komina, całość ukryłem za białym spienionym pcv 4mm

gorne paski z cienkiej szybu leżące na grubej, tak że grzebień wchodzi między pcv a cienkie paski na wcisk - można wyjmować do czyszczenia ;)

Opublikowano

Wielkie dzieki kolego.

Super sprawa ten twój komin.

Tylko mi powiedz jak najlepiej uciąć szybe w typowym zbiorniku z równymi ściankami, czy istnieje duże ryzyko uszkodzenia całości.

Opublikowano

Ja mam nożyk olejowy do szkła, ale uciąć 5cm było zbyt ciężko - musiałem uciąć 10 i potem dokleić pasek 5cm. Pierwsze cięcia takich pasków w moim wykonaniu.

Opublikowano

panowie, tak zapytam o sumpa bo nigdy go nie miałem ani nie miałem styczności z nim i takie moje pytanie. Słyszałem opinie że z sumpa śmierdzi. Czy to prawda? Fakt może śmierdzi jeżeli akwarium jest roślinne bo zawsze jakieś strzępy zgniłych roślin trafią do filtra, ale jak to jest w przypadku malawi, gdzie nie ma aż takiego syfu?

Opublikowano
z sumpa nie śmierdzi to jest mit, no chyba że zapuścisz akwa, to nawet bez sumpa może śmierdzieć ;)

Fakt!!! Czasem jak nie czyszczę przez dłuższy czas wzmocnień które porastają glonami z racjii chlapania deszczowni to pod pokrywą śmierdzi, z drugiej strony mi ten smrodek nie przeszkadza, lubię zapach wody itp. jestem także wędkarzem i lubie posiedzieć nad wodą, smrodek bardziej nie podoba się ŻONIE!!! :)