Damian87 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor #31 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Chyba ten L.textilis i Ps.sp."polit" najbardziej mi sie podobaja czy one moga byc z saulosi
Perez666 Opublikowano 16 Grudnia 2011 #32 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Polit to bandzior L.textilis chyba nie osiągalny na chwilę obecną...
Damian87 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor #33 Opublikowano 16 Grudnia 2011 czyli i tak i tak nie dobrze moze w Niemczech bedzie dostepna ta ryba
Bezprym Opublikowano 16 Grudnia 2011 #34 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Bardzo podobną rybką do L.textillis jest Melanochromis joanjohnsonae praktycznie samiczki są takie same, więc może na ten gatunek się zdecydujesz.
yaro Opublikowano 16 Grudnia 2011 #35 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Bardzo podobną rybką do L.textillis jest Melanochromis joanjohnsonae praktycznie samiczki są takie same, więc może na ten gatunek się zdecydujesz. Nie wiem co tam podobnego, ale rzeczywiście są ludzie co nie odróżniają szpaka od wróbla
Bezprym Opublikowano 16 Grudnia 2011 #36 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nie wiem co tam podobnego, ale rzeczywiście są ludzie co nie odróżniają szpaka od wróbla yaro no nie wiem ale porównując fotki textillisa z samicą joanjohnsonae widać podobieństwo A tu przytoczę na dowód nawet cytat z podawanej w jednym z postów stronie http://www.african-cichlid.com/Joanjohnsonae.htm >>The female has a silver body with orange speckles almost identical to the Labidochromis textilis<<. Tłumaczyć nie muszę bo tekst jest jasny. Może jestem nowicjuszem ale w przeciwieństwie do ciebie lubię najpierw sprawdzić a potem piszę .Gdybyś nie zauważył chodziło mi o samiczki joanjohnsonae Pozatym ubliżając mi, ubliżasz także badaczom tych ryb bo jeśli doczytasz artykuł do końca to dowiesz się że te dwa gatunki były ze sobą mylone.
Perez666 Opublikowano 16 Grudnia 2011 #37 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Są podobne, co więcej M.joanjohnsonae przypomina Labidochromisy, nomen omen wcześniej był sklasyfikowany właśnie jako Labidochromis. 1
yaro Opublikowano 16 Grudnia 2011 #38 Opublikowano 16 Grudnia 2011 zwracam honor, patrząc na niektóre filmiki na YT rzeczywiście widać podobieństwo, jednak nie można patrzyć się tylko na jedne zdjęcia z jednej książki, tak jak ja to zrobiłem.
adus20 Opublikowano 22 Grudnia 2011 #39 Opublikowano 22 Grudnia 2011 mam poiota i nie polecam do malego akwa, ja mam 200x50x50 i goni saulosi, red redy 2x wieksze od siebie, rozbojnik straszny
Damian87 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor #40 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Dzieki za wszystie porady po swietach bede cos tam juz kombinowal:D
Rekomendowane odpowiedzi