Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na twoim miejscu pozbyłbym się jednego z samców saulosi. Taki podział może nie potrwać długo i skończy się zgonem tego który okaże słabość :( (choć nie musi) Jeden król w akwa może dać spotom spokój.

--

eljot przychodzi mi na myśl sprengerae więc...szał kolorów :D

I rdzawy potrafi powalczyć (patrz. fotka jjack'a :))

Opublikowano

Problem polega na tym, że długo nie mogłem znaleźć kucpa na 4 samce saulosi(kupiłem na poczatku 8 sztuk młodzieży i okazało się, że aż 5 to samce:( - niezły fart, co nie...). Wkońcu udało mi się je oddać za darmo i wtedy dokupiłem jeszcze 2 samice i jednego samca, myślałem, że przy tym litrażu to rozwiązanie się sprawdzi - myliłem się...

A teraz szansa znalezienia kupca na Jednego samca jest praktycznie zerowa. Pozostaje chyba, tylko czekać...

--

Ponownie przepraszam za OT:)

Opublikowano

Z wielosamcowością jednego gatunku to zwykle dużo większa loteria. Jak obawiasz się że neon spoty będą zdominowane i brzydkie ;) to spróbuj połączenia saulosi z sprengerae :)

• Dziękuję 1
Opublikowano

zobaczymy poki co chcialem sie zorientowac,czekam na szafke pozniej zalanie zbiornika itd itp:D a pozniej wydatek na ryby:D 1szt 10 euro:D

Opublikowano
zobaczymy poki co chcialem sie zorientowac,czekam na szafke pozniej zalanie zbiornika itd itp:D a pozniej wydatek na ryby:D 1szt 10 euro:D

A zarobki masz w euro czy w PLN??:D

myślę, że przy dobrym ukladzie 2 samce mogą obok siebie żyć

Opublikowano

wie ze nie zaszaleje ale poki co zaczne od takieg zobaczymy co bedzie

jakie gatunki masz na mysli procz tych wymienionych juz w tym poscie

Opublikowano

Np. L.freibergi, L.textilis, M.cyaneorhabdos, M.dialeptos, M.sp."membe deep",Ps.demasoni( z saulosi odpada),Ps.sp."perspicax",Ps.sp."polit".

No może niektóre w warunkach akwariowych osiągną lub minimlanie przekroczą te 10cm, ale jakoś to ujdzie przy minimalnych haremach.