Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za ile można sprzedać ryby tej wielkości orientacyjnie +/- ? Oczywiście nie przekreślam tego, że w przyszłości założę większy zbiornik na chwilę obecną stać mnie tylko na tai więc póki co musi zostać

Opublikowano

Jeśli chodzi o te rybę szaro żółtą zaczyna sie robić coraz ciemniejsza od kiedy dodałem 3 rybki paski jej szarzeją bardziej na czarno więc może jest to samiec Saulosi. Jeśli chodzi o te 3 ryby chyba mogą to być Chilumba gold tak mi poradzili na innym forum a pierwsza krzyżówka Maigano z Socolofi

Jest to możliwe?

Opublikowano

Witaj,

j.w. - pozbądź się tych ryb i zakup 6 rasowych saulosków.

I mimo, że uważam że to akwarium jest dla doroosłych za małe, to jakoś dasz radę przez następne 7-8 miesięcy, a potem zobaczysz że nawet samiec saulosi aniołkiem nie jest.

Tak czy inaczej - takich mutantów bym nie trzymał. ;)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

To mój pierwszy post na forum. Jak na razie jestem "zielona" ale czytam czytam i staram się czegoś nauczyć. Akwarystyka mnie bardzo wciągnęła a ostatnio zakochałam się w Malawi :D Bardzo mi to pomaga się odstresować się, zrelaksować no i moje córeczki lubią oglądać i karmić rybki;)

Mam prośbę, czy możecie mi pomóc zidentyfikować tego pysia??

post-12258-1469571328704_thumb.jpg

post-12258-14695713287808_thumb.jpg

post-12258-14695713288147_thumb.jpg

Opublikowano

To jest 1 sztuka, że nie dokarmione to bardzo możliwe. Pływa w moim baniaczku, świeżo dojrzałym. Chcialam saulosi jeden mały haremik bo baniak skromny i rozglądałam się na razie za obsadą a ten oto pysiak to tak przez przypadek, Moja Mama kupiła go w jakims małym zapyziałym zoologu gdzie kupuje karmę dla psa. Wcisnęli jej że to saulosi więc kupiła bo taki samotny pływał. W sumie dla mojej młodszej córki bo ciagle się w to puste akwarium gapiła. A mnie od razu się wydawało że to nie saulosi. Trudno niech sobie pływa na razie i bedę szukać dla niej nowego domu tylko gdzie:confused: