Skocz do zawartości

Blue-Ichtio zabarwione kamienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Nie wiem czy piszę w odpowiednim temacie jest to mój pierwszy post. Mam nadzieje ,że ktoś znający mój problem rozwiąze go.

Miałem mały problem z pyszczakami wyglądało to na rybią ospę. Użyłem Blue Ichtio firmy Zoolek. Leczenie przechodzi bezproblemowo w mniejszym akwarium. Natomiast to co się stało i nie mam pomysłu to zabarwione kamienie przez preparat który użyłem. Zabarwiło mi na niebiesko...dodam ,ze to są drogie i specjalnie wybierane kamienie. Kupiłem aktywny węgiel i próbuje to jakoś wyciągnać z kamieni. Żadne szorowanie i chemia nie skutkuje (próbowałem ACE,ocet na jednym z mniejszych kamieni) Nie wiem czy ktoś to stosował i miał podobny problem. Jestem totalnie załamany. Proszę o jakąś pomoc.

--

Szczotka druciana i powoli schodzi osad. Nigdy wiecej nie wlewajcie tego gowna do akwarium glownego.

Opublikowano

No ale te preparaty nie barwią wody, tak???

Więc jak to w ogóle możliwe, ze coś takiego się stało. Nie jestem w stanie tego pojać:?...

Opublikowano

Sprzedawca powinien poinformowac mnie o tym trudno nie zapytałem się nie jestem profesjonalista akwarystyki. Preparat który ma leczyć barwi kamienie. Dziś na giełdzie spotkałem kilka osób którym temat jest znany. Jak ktoś ma wapienie to może je później do kosza wrzucić. Bardzo dziękuje Zoolekowi za 2 dni szorowania szczotką drucianą.

Opublikowano

Fotek nie zrobilem niestety. Uzyskalem po umyciu kolor utlenionego żelaza taki zielonkawy sprany. Wiekszosc kamieni przywrocilem do stanu pierwotnego. Ogolnie podobja mi sie i nie bede z tego powodu dramatyzowal.Teraz w niektorych miejscach wygladaja jakby osadzil sie delikatny glonek na nich. Natomiast gdyby zabarwilo wpaien a szczegolnie ten filipinski to niebylbym juz tak wesoly.

Opublikowano

Nie mam wapienia to mieszanina granitu-kwarcu moze troszke piaskowca...Napisalem gdybym mial wapien filipinski ktory jest kremowo bialy to wygladaloby troszke zabawnie gdyby byl caly niebieski.