Skocz do zawartości

Pomoc przy zakładaniu akwarium Malawi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuje za bardzo wyczerpujące informacje :) , tyle piasku kupiłem ale to nie znaczy że cały musi iść do akwarium ;) , kolor w worku ma taki bardzo jasny brąz czy coś podobnego biały to on nie jest heh, mam tam tło strukturalne ale widziałem właśnie baniaki z niebieskim tłem może być folia czy brystol i bardzo fajnie się to prezentuje , no kamienie to rzecz jasna że muszą być bo rybki muszą mieć się gdzieś chować jak w naturze , a co do obsady hmmm to do tego daleka droga bo najpierw przygotowania zbiornika ale jak już został temat poruszony to co byście mi proponowali na początek , chociaż myślę ze z hodowlą nie będzie tak ciężko bo paletki miałem już parę latek wcześniej a teraz mam od ponad roku , p.s. nie wiecie kto może chce kupić 4 sztuki paletek wielkość około 10 cm :) jedna około 5 gratis

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem straszny misz-masz jest w tym akwarium (zróżnicowane preferencje troficzne, niezachowanie zasady doboru haremowego gatunków)

Na pewno pływają tam następujące gatunki:

Labidochromis caeruleus,

Pseudotropheus acei,

Pseudotropheus demasoni,

Melanochromis cyaneorhabdos,

Cynotilapia afra Cobue

Wydaje mi się, że pływa tam również:

Copadichromis borleyi Red fin

Scianeochromis fryeri

Metriaclima msobo Magunga

Metriaclima crabro

Idotropheus sprengerae

Do zbiornika o podanych przez Ciebie rozmiarach na pewno wybierzesz coś spośród tych gatunków.

pozdrawiam

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.