grzesiekk Opublikowano 15 Lutego 2012 #11 Opublikowano 15 Lutego 2012 też mam czyścik magnetyczny i czyściłem nim szyby z 650 razy już. 648 razy nic sie nie stało. a dwa razy złapał jakieś ziarenko piasku i efektem są dwie rysy na przedniej szybie. Dlatego teraz czyścikem operuje tak żeby nie zblizyć się do piasku, a dodatkowo używam takiego czyścika na rączce który z jednej strony ma ostrze a z drugiej pasek gumy.
marek_z_81 Opublikowano 15 Lutego 2012 #12 Opublikowano 15 Lutego 2012 To ostrze też Ci może szybę porysować, ja poszedłem za radą makoka i czyszczę teraz kartą do bankomatu:D. Jak na razie to najszybszy czyścik.
jacu21 Opublikowano 15 Lutego 2012 #13 Opublikowano 15 Lutego 2012 Osobiście używałem już chyba wszystkiego... żyletek, plastikowych czyścików, kart bankomatowych, czyścików magnetycznych, gąbek itp. Jakiś czas temu będąc w Ikei spotkałem się z pewna modyfikacją zwykłej gąbki do mycia naczyń. Nie mogłem jej znaleźć na stronie wiec podsyłam link z innego źródła: http://www.taniutko.pl/6288-myjka-komplet.html Ot, taka prosta gąbka przymocowana do rączki. Powiem szczerze że od momentu kiedy ją kupiłem nie używam niczego innego. Dodatkowo można kupować same wkłady. Nie skrobie już po szybach niczym tylko każdy glon usuwam ta gąbką. Czyści się naprawdę bardzo wygodnie i skutecznie Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi