sivczenko Opublikowano 28 Października 2011 #1 Opublikowano 28 Października 2011 Witam serdecznie, chciałem zapytać jak wyczyścić szyby z glonów żeby nie porysować ponieważ robię sobie restart i chciałbym sobie dokładnie wyczyścić jakimi środkami i czy może jest jakiś sposób umówiony??dziękuję i pozdrawiam
slawek gorol Opublikowano 28 Października 2011 #2 Opublikowano 28 Października 2011 Gabka do naczyn, karta bankomatowa ( nieaktywna ) .
Aspat Opublikowano 28 Października 2011 #3 Opublikowano 28 Października 2011 Nic nie sprawdza się lepiej niż żyletka:)
sivczenko Opublikowano 28 Października 2011 Autor #4 Opublikowano 28 Października 2011 Gabka do naczyn, karta bankomatowa ( nieaktywna ) . Sławek ale to najpierw zeskrobać tą kartą a później tą gąbką to dokładnie wymyć czy na odwrót głupie pytanie ale ważne:)
slawek gorol Opublikowano 28 Października 2011 #5 Opublikowano 28 Października 2011 Gabka wyczysc jest idealna, nie drapie i latwa do zdobycia
Slawek-meszek Opublikowano 28 Października 2011 #6 Opublikowano 28 Października 2011 Sławek ma racje gąbka to jest to troche samozaparcia będzie cacy
samson11 Opublikowano 14 Lutego 2012 #7 Opublikowano 14 Lutego 2012 ja kupilem ostatnio czyscik magnetyczny MAG-FLOAT powiem ze jak narazie super sie sprawuje bynajmniej rece mam suche tutaj masz filmik zobacz go w akcji [ame] [/ame]
Sowa Opublikowano 14 Lutego 2012 #8 Opublikowano 14 Lutego 2012 Taki czyścik w przypadku malawi, w którym podłożem jest drobny piasek to nie najlepszy pomysł. Ziarna piasku dostają się pod niego podczas czyszczenia, czego efektem często jest porysowana szyba akwarium.
umberto Opublikowano 15 Lutego 2012 #9 Opublikowano 15 Lutego 2012 Ja używam od roku gabeczek kuchennych z biedronki i jest dobrze,gdzie trzeba tam osta strona a reszta miekka. Ale to moze zalezec od grubosci piasku. Jak masz wieksza frakcje to nie wiem. Pozdrawiam ps. trzeba tylko pilnowac by sie nic pod nia nie dostalo tzn. przy dnie nie odrywac gabki od szkla.
samson11 Opublikowano 15 Lutego 2012 #10 Opublikowano 15 Lutego 2012 dlatego czyscik magnetyczne jest super....ja piasek przesuwam czyscikiem nic sie niedostaje bo jest mocno przytwierdzony i jego scianki sa tak zrobione by nieuszkodzic silikonu ale gabki z Biedronki tez sie sprawdza;)
Rekomendowane odpowiedzi