Skocz do zawartości

Tetratex ex 700 cieknie HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wyczyściłem filtr i było dobrze sprawdziłem przed spaniem szczelność zestawu i też było ok. Dziś rano budzę się w kałuży wody i od 7 rano walczę z tym potworem.

Problem mam taki, że po 10 minutach od napełnienia i odpalenia filtra woda zbiera się w głowicy i zaczyna cieknąć w miejscach zaczepów.

W kartonie miałem zapasowe takie małe oringi do aquastop, wymieniłem je ale po godzinie znowu zaczęło cieknąć.

Rozebrałem wszystko na części pierwsze wysuszyłem przesmarowałem uszczelki wazeliną odpaliłem ponownie i znowu cieknie.

Poddaję się nie wiem czy walnięty jest aquastop czy uszczelka na pompce.

Co robić?

Dodam, że filtr mam 2 lata ale zgubiłem gwarancję:/

Opublikowano

Mam dylemat czy zaryzykować i kupić zawór aquastop i stracić te 50zł i może się uda... czy od razu kupić nowy filtr.

Bo od mojego poprzedniego postu próbowałem poskładać go jeszcze 3 razy.

za pierwszym ciekł po 10 minutach

za drugim po godzinie

za trzecim po 5 minutach i miałem ochotę ujmę to ładnie "wyrzucić ten miły filtr" przez zamknięte okno!!!!!!!!!!

Opublikowano

Jeśli masz opcję to reklamuj, miałem to samo. Prawdopodobnie fabryczna wada - za mała sztywność obudowy i nie można domknąć górnej części.

Opublikowano

Nie mam opcji reklamacji, wymieniłem ten zawór aquastop i z filtra nadal leje się woda. Nie polecam nikomu tego badziewia no chyba, że chcecie 3 dni mówić łaciną i naprawiać filtr. Ogólnie potrafię go rozkręcić i skręcić w 30 sekund podejrzewam, że małe żółte rączki nie zrobią tego szybciej.

Opublikowano
Nie mam opcji reklamacji, wymieniłem ten zawór aquastop i z filtra nadal leje się woda. Nie polecam nikomu tego badziewia no chyba, że chcecie 3 dni mówić łaciną i naprawiać filtr. Ogólnie potrafię go rozkręcić i skręcić w 30 sekund podejrzewam, że małe żółte rączki nie zrobią tego szybciej.

Najlepsze rozwiązanie to zakup nowego kubełka oczywiscie innej firmy.Ja byłem lepszy od ciebie bo mój zaczał przeciekać po prawie 5 latach.Próby reanimacji nie zdały egzaminu.teraz sobie leży w szafie i odpoczywa na emeryturze