Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9258ac313fb50381m.jpg

Kupiłem świetlówke marine blue 36W. Zbiornik ma klimat przy takim oświetleniu, jednak obawiam sie ze bedzie za ciemno, no i kolory inne niz niebieski nie beda za bardzo eksponowane. Najlepiej byloby dac 2 swietlowki, ale coz... oszczednosci:p Jak sadzicie lepsza bedzie jakas ogolnowybarwiajaca typu power-glo, czy zostawic to co jest?

Opublikowano

Czy chcesz nam powiedzieć że tylko takie oświetlenie będzie? Nie, niczego nie zobaczysz, nie i jeszcze raz nie. Ryby będą się tego bały. Skoro lubisz niebieski to zamień na inną, która będzie miała trochę niebieskiego widma, ale białe musi być.

Opublikowano

Jeżeli lubisz niebiesko-fioletową poświatę to zakup power-glo. Najlepiej oczywiście wybarwia niebieski, ale żółty i pomarańcz też nie najgorzej wygląda.

A tę marine blue - out.

Opublikowano

czemu tak kobinujesz z tymi swietlówkami, wszyscy pisza Ci powerglo wiec czemu go nie zamontowales? =P co do marineblue, widzialem w zoologu jak mieli wlasnie ta z power glo i efekt boski, przynajmniej na krotka mete nie wiem jak by to sie spisywalo np u Ciebie. Pisaliscie wcześniej ze widac kupy na kwarcu, trzeba inaczej ulozyc kamienie i kup nie ma =) Ja sie ciesze bielutkim piaskiem odrazu jasniej w akwarium (nie dawno mialem restart wiec róznica przed i po, piorunująca). Fajne kamyczki chodz jestem za wapieniem "filipińskim". Pozdrawiam

Opublikowano
Fajne kamyczki chodz jestem za wapieniem "filipińskim"
A większość z nas nie :) IMHO najgorszy zestaw wapień filipiński i biały piach kwarcowy - wygląda "ładnie" tylko na początku i nieźle potrafi płoszyć młode ryby - z czasem się przyzwyczajają - jak glony zlikwidują biel :) ale de gustibus non est disputandum

Opublikowano

Biel znika dosc szybko, moje kamienie sa zielone, chodzi mi o porowatośc tych kamieni a nie o kolor jaki mają. Fajnie i łatwo sie je układa, gorzej jest juz lupkiem zeby naturalnie wyglądał. Co do piasku, niesamowite wrażenie robi taki czysty piaseczek, niestety tez po czasie robi sie żółty i wypada przepłukać, czego robic sie nie powinno. na youtubie jest duzo filmików z wapieniem filipińskim zobacz jak ladnei mozna zaaranżować baniak, a i narybek ma sie gdzie chowac =P pozdrawiam, aha, i nie mam zastrzezen do wystroju bakus'a, tylko poprostu jest ZA "filipinami". pozdrawiam.