beva81 Opublikowano 13 Października 2011 #1 Opublikowano 13 Października 2011 Witam. Odrazu przejdę do konkretów.Mąż zakupił ostatnio red redy ale dwie sztuki są blado pomarańczowe a nawet bardziej różowe mają 2 cm i 3cm. Pan w zoologicznym powiedział mu że to mogą być jakieś nie wybarwione sztuki.co to ma być jakieś albinosy?
Aspat Opublikowano 13 Października 2011 #2 Opublikowano 13 Października 2011 Nie ''mogą'', a SĄ niewybarwione. Cytuję - '' Młode osobniki tego gatunku są barwy żółto-pomarańczowej. Samce z wiekiem przechodzą w blado różową barwę, wpadającą nawet w lekki fiolet.''
beva81 Opublikowano 13 Października 2011 Autor #3 Opublikowano 13 Października 2011 Ok. Tylko ze inne ryby tej wielkosci sa normalnie pomaranczowe
Aspat Opublikowano 13 Października 2011 #4 Opublikowano 13 Października 2011 Myślę, że w przeciągu 2-3 tygodni ''złapią'' kolorów. Czynnikiem który mógł spowodować takie zblednięcie mógł być stres spowodowany przeniesieniem do nowego akwa... Problem zniknie jak ryby się zaaklimatyzują
devil102 Opublikowano 13 Października 2011 #5 Opublikowano 13 Października 2011 Podłączę się pod temat bo dotyczu również red red, chodzi o to że mam dwie ryby około 10cm jedna ma kolory typowe dla samca czyli łososiowy druga jest bardzo podobna do samicy czyli pomarańcz, dzisiaj zaczeły ze sobą walczyć i to ostro:(. pytanie czy to możliwe że samiec walczy z samicą czy to dwa samce?
matejk Opublikowano 13 Października 2011 #6 Opublikowano 13 Października 2011 wrzuć fotke ''samca'' i ''samicy''to się zobaczy co tam masz
eljot Opublikowano 14 Października 2011 #7 Opublikowano 14 Października 2011 Nieraz "dominująca" samica potrafi się postawić samcowi zwłaszcza jak jest podobnych rozmiarów. Dla pewności wrzuć zdjęcia ale do galerii
devil102 Opublikowano 14 Października 2011 #8 Opublikowano 14 Października 2011 dodałem zdjęcia moich pysiów http://galeria.klub-malawi.pl/categories.php?cat_id=8
Perez666 Opublikowano 14 Października 2011 #9 Opublikowano 14 Października 2011 Strasznie spasione masz te redy....
devil102 Opublikowano 14 Października 2011 #10 Opublikowano 14 Października 2011 Spoko wyśle je na odchudzanie Karmie je 3razy dziennie na przemian spirulina jbl, sera, natur food, dainachi, 2 razy w tygodniu mrozonka wodzien Dafnia lub artemia. Są jeszcze dwie samice ale o polowe mniejsze nie wiem czemu się tak spasly:). Czyli wczoraj to była przemoc w rodzinie , bo już się przestarszylem jak się zlapaly wczoraj za dzioby ze to dwa samce.
Rekomendowane odpowiedzi