Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Perez, czy nie macie u siebie Castoramy lub Leroy Merlin? Tam właśnie sprzedają ten piach. Kwarcowy dekoracyjny Kreisel, jak znajdziesz w pomarańczowych to bierz w ciemno, koszt to jakieś 7 do 8zł za 25kg.

Opublikowano

Ale ten Kreisel to nie jest czasem ten brzydki superhiper biały?

8zł. to i tak przesada, za tyle to mam piachu na cały baniak :P

Może wezmę ze dwa wory i wymieszam.

meszek jeśli możesz to zapytaj, jak co to weźmiesz do Marcina a ja odbiorę od niego ;)

Opublikowano
Ale ten Kreisel to nie jest czasem ten brzydki superhiper biały?

Jest żółty ;) ale mi też się nie podoba i ze względu na cenę i na jego granulację.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja właśnie świeżo kupowałem kreisla w castoramie.25kg-8,40zł.Kolor żółty.granulacja 1mm.Ktoś pisał o białym piachu kwarcowym żeby unikać bo ryby w związku z tym że mocno odbija swiatło,średnio go tolerują.Płukanie....hmm zajęło troche,ale nie ma sensu zbyt mocno się przykładać bo filtr mechanik zrobi swoje:)no i cena śmiech na sali:):):)

Opublikowano

ujawniam się :) Cena piasku zoobotanicznego była negocjowana długo przed samą zoobotaniką, dlatego udało się "wypłakać" tak niską cenę (bodajże 50gr kilo). O ile pamiętam, w składzie detelicznie ten piasek kosztuje tyle samo, co na allegro, czyli 1zł.

Wg mnie to jeden z lepszych materiałów na podłoże. Jak sobie przypomnę ile czasu płukałem inne piacy akwariowe, to te 100-150zł jest do zaakceptowania :)

Opublikowano

Dokładnie, też uważam że to świetny materiał. Na Zoobotce wystarczyło dwukrotne płukanie i filtracja przez noc watą, żeby uzyskać kryształową wode.