Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spróbuj tutaj, skład w Koleczkowie.
U nich kupiłem gnejs, ale gdy byłem tam to mieli też dolomit i serpentynit.
https://www.olx.pl/oferta/kamien-ogrodowy-dolomit-skalki-CID628-ID5tCFp.html

Byłem dzisiaj w koleczkowie. Kupiłem sobie trochę gnejsu bo najbardziej wpadł mi w oko. Na miejscu tego nie zauważyłem ale po wyplukaniu okazało się że kamienie mają takie rdzawe naloty . Czy to nie będzie w niczym przeszkadzało czy trzeba je jakoś przygotować przed włożeniem do akwarium ?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To naturalne kolory minerałów zawartych w gnejsie i nie są szkodliwe. Przed włożeniem do akwarium umyj gnejs pod bieżącą wodą, szorujac szczotką. Jak chcesz, możesz wyparzyc :)

Opublikowano
To naturalne kolory minerałów zawartych w gnejsie i nie są szkodliwe. Przed włożeniem do akwarium umyj gnejs pod bieżącą wodą, szorujac szczotką. Jak chcesz, możesz wyparzyc

Dziękuję, już właśnie wczoraj w nocy przeczytałem cały wątek o Twoim akwarium i widziałem że padło tam to samo pytanie.
Swoją drogą podziwiam że nie poddales się przy swoich perypetiach :D

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Jakuśto i tak nieźle Ci poszło, skoro wyrobiłeś się w jedną noc z przeczytaniem "mojego" wątku  ... ;)
Na szczęście udało się wyeliminować problem zatruwania wody, a wszystko dobrze się skończyło i "dziś" w moim akwa pływa 18 zdrowych maluchów .. :)