Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, jak ktos potrzebuje 100kilo to w sklepie nawet raczej tego nie znajdzie, tu róznica w kupowaniu jest oczywista.... Ten serpentynit o którym mówiłam jest jednak po 2/kg.

Opublikowano

Witam,

Jeszcze tu jest składzik: http://www.ekolas.gda.pl/ekolas---kontakt,d9

Mają dwie lokalizacje, jedna w Gdansku na Kartuskiej 385 wyżej w stronę obwodnicy (koło stacji Lotosu) - tu jest mały wybór, druga też na Kartuskiej - taki placyk z kupkami róznych kamieni - widać z ulicy (jadąc od stony obwodnicy jakis kawałek za ul. Jabłoniową po prawej stronie - jadąc powoli nie można nie zauważyć). Serpentynitu nie było zbyt wiele, ale coś można uzbierać (za to pozostałych skałek sporo).

Pozdr.,

Dominik

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Nie wiem czy już kupiłeś serpentynit ale jak nie albo dla innych z 3-city podaję gdzie można kupić, sam szukałem ich kilka dni.

Są to składy kamienia maja w ofercie różne kamienie w super cenach, ja tydzień temu kupowałem biały granit za 25gr/kg, można przebierać i jest tego tam dużo:

* najlepszy ceny super a obsługa OK rozumie akwarystów : trochę trudno do nich trafić ale warto (jak się jedzie z Bojana do Koleczkowa to za Bojanem na zakrętach po lewej stronie, jest mały szyld),

[ame]http://maps.google.com/maps?q=54.481483,18.352467&hl=pl&ll=54.481483,18.352447&spn=0.006769,0.01929&sll=37.0625,-95.677068&sspn=37.735377,79.013672&t=h&z=16[/ame]

* drugi też mają dużo kamienia ale nie tyle co w pierwszym i cena 2 krotnie wyższa : Chwaszczyno na drodze od Gdyni do Kościerzyny za rondem po lewej stronie Techmed (czy coś takiego),

54.441251,18.41713 - Mapy Google

* są też dwa na samym wjeździe do Chwaszczyna po prawej stronie od strony Gdyni ale ceny mają prawie jak w akwarystycznym :)

Mam nadzieję że się komuś przyda, ja tych informacji szukałem kilka dni :)

Pozdro z Gdyni