Skocz do zawartości

zakładanie akwarium 450l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mało na 20l około 1 kg...konserwuje zabija florę bakteryjną działa zgodnie z różnicą stężeń wyciąga np .z korzenia do wody. Czasami słyszałem że niektórzy moczą w wodzie utlenionej przez 3-4 h

Opublikowano

ludzie lubią zadawać sobie dodatkowe prace :D

ja swoje obecne kamienie wytargałem z kopalni piachu, z częściowo zalanych kałuż i wsadziłem do baniaka tak jak stały, zresztą jak X poprzednich kamieni ;)

Opublikowano
mało na 20l około 1 kg...konserwuje zabija florę bakteryjną działa zgodnie z różnicą stężeń wyciąga np .z korzenia do wody. Czasami słyszałem że niektórzy moczą w wodzie utlenionej przez 3-4 h
Można też w wodzie osmotycznej, ale to raczej dodatkowo w celu pozbycia się garbników.
Opublikowano
ludzie lubią zadawać sobie dodatkowe prace :D

ja swoje obecne kamienie wytargałem z kopalni piachu, z częściowo zalanych kałuż i wsadziłem do baniaka tak jak stały, zresztą jak X poprzednich kamieni ;)

No ja taki odważny nie bywam :D . Zawsze je myje w gorącej wodzie, szoruje płucze i cyk do akwarium. Jak chce skałki wybielić (z niektórych paskudztw) to w chloramine i glony nawet upierdliwe znikają. Potem antychlor i moczenie 24 h z okresowym przepłukiwaniem(jak sobie przypomnę;) )

Opublikowano

No i od samego rana montuje akwarium do pokoju. Juz jestem na finiszu-może wieczorem będzie jakieś foto. Jak narazie mam mętna wodę ale mam nadzieje ze to z czasem przejdzie.

Opublikowano

Niestety mam tylko jedno zdjeciei niezbyt dobrej jakosc, ale zawsze cos. Jak uda mi się naprawić drugiego laptopa to będą lepsze zdjęcia

IMAG0630.jpg