Basteq Opublikowano 3 Października 2011 #1 Opublikowano 3 Października 2011 Witam, Ostatnio stałem się dumnym posiadaczem akwarium Malawi 530 i 400l Ponieważ akwaria były gotowe postanowiłem zrobić z nich jedno. Postawiłem na to większe ale ryb jest sporo i zastanawiam się czy nie zredukować ich liczby. Mniej wiecej skład jest następujący 6x Fossorochromis rostratus 20x Labidochromis caeruleus 5x Pseudotropheus saulosi 4x Pseudotropheus zebra lub Maylandia lombardoi Proszę o poradę jaką liczbę ryb mogę zachować aby nie zrobic zupy rybnej Dziekuje!
Perez666 Opublikowano 4 Października 2011 #2 Opublikowano 4 Października 2011 Podaj wymiary baniaka...jednak nie sądzę by miał 3 metry, które są minimum dla rostratusa.Więc fosso out...reszta może zostać.
Basteq Opublikowano 4 Października 2011 Autor #3 Opublikowano 4 Października 2011 Podaj wymiary baniaka...jednak nie sądzę by miał 3 metry, które są minimum dla rostratusa.Więc fosso out...reszta może zostać. Rostratusy są na razie bardzo małe ale jestem świadomy, że rosną spore Wymiary 160x60x55
Perez666 Opublikowano 4 Października 2011 #4 Opublikowano 4 Października 2011 Zdecydowanie musisz je oddać/sprzedać. Na razie są małe ale niebawem zacznie im brakować miejsca na rozprostowanie płetw. Yellowków też możesz zredukować o 5-6 sztuk.
Basteq Opublikowano 4 Października 2011 Autor #5 Opublikowano 4 Października 2011 Zdecydowanie musisz je oddać/sprzedać. Na razie są małe ale niebawem zacznie im brakować miejsca na rozprostowanie płetw. Yellowków też możesz zredukować o 5-6 sztuk. Dzięki za informacje. Prosiłbym jeszcze o pomoc w identyfikacji. Wydaje mi się, że dwie sztuki są z Tanganiki. Na razie ryby są w zastępczym zbiorniku bez dekoracji wiec łatwiej było zrobić zdjęcia. Foty do identyfikacji zamieszczamy w galerii...http://galeria.klub-malawi.pl/categories.php?cat_id=8 .Perez666 -- Czy warto trzymać Metriaclima pulpican? Chyba jest jedna sztuka i jest dosyć agresywna w stosunku do reszty.
marekmx Opublikowano 23 Października 2011 #6 Opublikowano 23 Października 2011 Witaj oddaj Fossorochromis rostratus a Labidochromis caeruleus zostaw 5 -6 sztuk ja bym dokupił jeszcze 4 - 5 Aulonocare fire fish . Taka moja propozycja .
Perez666 Opublikowano 23 Października 2011 #7 Opublikowano 23 Października 2011 Labidochromis caeruleus zostaw 5 -6 sztuk ja bym dokupił jeszcze 4 - 5 Aulonocare fire fish . Taka moja propozycja . I tym sposobem nie powiesz już że posiadasz biotopowe akwarium. Po co dokładać ryby które w jeziorze nie występują?
melanochromis Opublikowano 23 Października 2011 #8 Opublikowano 23 Października 2011 Aulonocara fire fish to rzeczywiście bardzo ładna ryba. Powinna pasować do Yellow .
Rekomendowane odpowiedzi