matejk Opublikowano 2 Października 2011 #11 Opublikowano 2 Października 2011 eljot fajna obsada tylko dla mnie to trochę za żółto;)
eljot Opublikowano 2 Października 2011 #12 Opublikowano 2 Października 2011 eljot fajna obsada tylko dla mnie to trochę za żółto W tym zestawie takiej czystej żółci jest jak na lekarstwo
Viperek Opublikowano 3 Października 2011 Autor #13 Opublikowano 3 Października 2011 ok dziekuje. Czyli kupuje po 8 sztuk kazdego gatuku jak podrosna to zostawiam 1 samca i 3-4 samice tak ?
Perez666 Opublikowano 3 Października 2011 #14 Opublikowano 3 Października 2011 Z ilością ryb nie przesadzaj.To tylko 290l a po odjęciu dekoracji itp. zoataje max.240l, co przy 14 rybach da 17l na sztukę.Czyli przy 3 gatunkach skazany jesteś na układy 1+3/4.
chlodnica Opublikowano 5 Października 2011 #15 Opublikowano 5 Października 2011 Obsada ok.Moja będzie się różnić tylko tym,że Iodotrophusa sprengerae zastępuje Elongatus Mpanga.Praktycznie ,,pyski" już wybrane,zamówione. Jedyny problem,że Msobo jest nieosiągalny!!! Może ktoś z szanownych tutaj klubowiczów coś poradzi...
Perez666 Opublikowano 5 Października 2011 #16 Opublikowano 5 Października 2011 Obsada ok.Moja będzie się różnić tylko tym,że Iodotrophusa sprengerae zastępuje Elongatus Mpanga.Praktycznie ,,pyski" już wybrane,zamówione. Jedyny problem,że Msobo jest nieosiągalny!!! Może ktoś z szanownych tutaj klubowiczów coś poradzi... Zamiast msobo możesz wpuścić membe lub msobo heteropictus. Jakie akwa?
chlodnica Opublikowano 5 Października 2011 #17 Opublikowano 5 Października 2011 Akwarium 120x50x50 (300 litrów).Gotowe,dojrzałe,Perez Msobo to moje marzenie...Zawaliłem na Zootechnice we Wrocku...A miałeś młode.
Perez666 Opublikowano 5 Października 2011 #18 Opublikowano 5 Października 2011 No tak...przykro.. Z msobo jest teraz problem, na hodowlach z niego rezygnują bo się ciężko rozmnaża.Pozostaje to co pisałem wyżej lub czekać aż ktoś będzie miał na sprzedaż...
chlodnica Opublikowano 5 Października 2011 #19 Opublikowano 5 Października 2011 Dr Pawlak z Torunia posiada 3cm,a ja zamówiłem pozostałe o wym.5-6cm. Nie przeszkadzałoby to,nie raziło?
Slawek-meszek Opublikowano 5 Października 2011 #20 Opublikowano 5 Października 2011 Kolego myśle że nie bedzie w niczym przeszkadzało rybcie i tak bedą sobie rosły jak będą chciały. Jak bardzo podobają Ci sie msobo to nawet sie nie zastanawiaj
Rekomendowane odpowiedzi