eljot Opublikowano 5 Października 2011 #31 Opublikowano 5 Października 2011 Kunta może sprawdź najpierw standardowe rozwiązanie ze sznurkiem 100 mikronów
joke00 Opublikowano 7 Października 2011 Autor #32 Opublikowano 7 Października 2011 wczoraj w końcu udało mi się podłączyć wszystko dodałem 3 zawory, wymieniłem jeden korpus, a zamiast drugiego jako biolog jest kubełek. wstawiam również poprawiony schemat może komuś się kiedyś przyda
adus20 Opublikowano 13 Października 2011 #33 Opublikowano 13 Października 2011 bezsensu prefiltr na rurce zasysajacej, lepiej przed pompa c.o dac korpus, co do odpowietrznika ja wywiercilem dziurke przy kolanku 90 stopni przed pompa i wkrecilem srubke miedziana, odpowietrzenie 2 minutki
kunta Opublikowano 15 Października 2011 #34 Opublikowano 15 Października 2011 Kunta może sprawdź najpierw standardowe rozwiązanie ze sznurkiem 100 mikronów Może to rzeczywiście u mnie coś z pompami jest nie tak i dlatego tak tego narurowca przeklinam Podłoże czyściutkie ale nigdy nie było idealnie czystej wody.... Wczoraj kupiłem w końcu nowego Grundfosa 25-40 i zobaczymy - może to to - okaże się jak przyjdzie.
tomsurm Opublikowano 14 Listopada 2011 #35 Opublikowano 14 Listopada 2011 wczoraj w końcu udało mi się podłączyć wszystko dodałem 3 zawory, wymieniłem jeden korpus, a zamiast drugiego jako biolog jest kubełek. wstawiam również poprawiony schemat może komuś się kiedyś przyda A czy przepływ przez złoże biologiczne w tym przypadku nie jest za duży. Nie lepiej by było połączyć złoże biologiczne równolegle z bezpośrednim wylotem do akwarium?
nabe Opublikowano 14 Listopada 2011 #36 Opublikowano 14 Listopada 2011 Zawsze możesz zrobić bypas, "obwodnicę" którą można tłumić i regulować sobie w ten sposób przepływ.
Rekomendowane odpowiedzi