Skocz do zawartości

Dainichi bądź Hikari, co lepsze dla Saulosi i Sprengeare.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nikt z was nie wie jaką objętość ma 500g pokarmu dainichi? Gotów jestem pomyśleć że nikt z was nawet nie widział tego pokarmu nie mówiąc o karmieniu nim swoich rybek

A może nikt się nie bawił w sprawdzanie czy mierzenie a po prostu tak jak ja używa :)

Opublikowano

Nikt z was nie wie jaką objętość ma 500g pokarmu dainichi? Gotów jestem pomyśleć że nikt z was nawet nie widział tego pokarmu nie mówiąc o karmieniu nim swoich rybek;)

Jasne, będziesz pierwszy. A tak na poważnie to na opakowaniu nie ma podanej objętości, jest tylko waga. Ponieważ zawsze przesypuję ten pokarm do zakręcanego pojemnika to opakowanie 250g tego pokarmu w rozmiarze baby ma~430ml objętości
Opublikowano

No ale tak w przybliżeniu, na przykład czy opakowanie 250g hikari excel jest podobnej wielkości do dainichi 250g, a może jest większe lub mniejsze, tak orientacyjnie, nie każe przecież nikomu odbierzać szklankami lub liczyć granulki ;)

Opublikowano
Nikt z was nie wie jaką objętość ma 500g pokarmu dainichi? Gotów jestem pomyśleć że nikt z was nawet nie widział tego pokarmu nie mówiąc o karmieniu nim swoich rybek

Po prostu nikt nie kupuje takich worków żarcia :P

Opublikowano

Mam Dainichi Color FX 500g i na oko opakowanie ma 3,5 szklanki. Szczerze mówiąc pokarm nie wiele wniósł po 2 miesiącach, praktycznie nie widzę różnicy po stosowaniu tego pokarmu. Dawałem go przez 3 tygodnie jako jedyny pokarm i nie widząc super-efektów, zacząłem podawać sprawdzoną Spirulinę 36%, Malawi, mrożonki i ten Dainichi. Ogólnie to nie kupię już więcej tego produktu, bo po co przepłacać skoro efekt jest tak samo dobry na pokarmach tańszych. Fakt, pewnie i lepiej zostaje trawiony, bardziej wydajny i jakieś tam inne rzeczy których nie zaobserwujemy. Myślę, że ryby najlepiej wybarwiają się na mięsku + dobre świetlówki.

Maxi1 kup 500g - różnica cenowa jest bardzo mała.

Ja kupowałem osobiście u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=12059379 (jak się później okazało to dystrybutor na Polskę), ale z tego co widzę nie ma wystawionych 500g opakowań w tej chwili. Może spytaj mail'em?

Opublikowano
Myślę, że ryby najlepiej wybarwiają się na mięsku + dobre świetlówki.

Zakładam,że te "mięsko" to bezkręgowce wodne? Trochę za bardzo uprościłeś: różne pokarmy zawierają różne ilości karetonoidów,chcesz podbić barwę czerwoną - syp coś co zawiera astaksantynę - cyklop,kryl może. Tania np. dafnia mielona z niewiadomoczym niczego nie wniesie. Z kolei barwę niebieską powinna uwydatnić spirulina bo zawiera fikocyjaninę.

Świetlówki - pewnie że tak.Wysokotemperaturowe i wszystkie ryby miały żywsze kolory. Ale i tak w świetle słonecznym będą prezentowały się najlepiej :]

Opublikowano

Właśnie ostatnio udało mi się zakupić dobrej jakości rdzawe (wiadomo od kogo w Toruniu) i masz rację w świetle słonecznym wyglądają rewelacyjnie (akwa blisko okna).