Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytając to forum zauważyłem, ze każdy ma inne zdanie w tym temacie, ale zaryzykowałem i kupiłem puszkę.

Mam pytanie do osób, które używały spray do pokrycia tylnej i bocznych ścian swoich zbiorniczków.

Czy u nikogo nie wystąpił tzw. efekt lustra??? i Ile warstw tego nałożyć, aby było dobrze???

Pokryłem tym stary kawałek szyby i wygląda to dość nieźle, ale powstały zacieki, a to już tak fajnie nie wygląda:( . Czy zacieki wynikają z tego, że nigdy wcześniej nie używałem spray-ii, czy choćbym nie wiem jak się namęczył to i tak takowe powstaną???

Opublikowano

Odnośnie lustra to pewnie lekkie będzie podobnie jak przy folii. Aby nie było zacieków musisz malować kilkukrotnie cienkimi warstwami i nie za blisko puszka szyby :)

Opublikowano

Efekt lustra będzie jeśli szyba będzie mocno oświetlona.

Maluj jak radzi eljot tylko pamiętaj o szczelnym przykryciu akwarium żeby mgiełka nie osiadła wewnątrz.

Opublikowano

Popróbuje jeszcze jutro, mam czas:)

Lepiej jak zużyję puszkę na próby niż od razu na akwarium...

Ale niepokoją mnie te zacieki, robię wszystko według ''instrukcji'' tj. zachowuję min.25cm od pokrywanego obiektu i nie zatrzymuję się dłużej w jednym punkcie.

Może kupiłem wadliwy spray(wybierałem niby najdroższy, bo drogie to to nie jest, ale znając moje szczęście...).

Cactus, w sprawie wyglądu akwa, wzoruję sie na tobie(twoje akwa rządzi:) ), więc na pewno zbyt prześwietlone nie bedzie, lubię mroczne klimaty :evil:, hehe.

Dzięki za odp.

Opublikowano

Tez przymierzalem sie do malowania sprayem , ale ostatecznie pomalowalem pedzlem , czarny mat (olejna) z dodatkiem preparatu poprawjajacym przyczepnosc do szyby. Nie przejmuj sie zaciekami , od srodka sa zupelnie niewidoczne.