Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

HW 302 działa 3 dzień i mam pytanie do użytkowników tych filtrów czy też mieliście kłopot z zalaniem go. U mnie niestety automatyczne zalanie nie zadziałało, pompowałem, pompowałem a tam nic się nie działo (powietrze wylatywało stamtąd gdzie zasysać wodę powinno) a napewno węże są dobrze podłączone. Jak ręcznie zalałem kubeł wszystko jest ok.

Jeszcze jedno pytanie odnośnie samej pracy, filtr umieszczony w zamykanej szafce i go słychać w odległości 4m (buczenie) nie jest to jakieś głośne buczenie ale niestety słyszalne, tutaj postaram się jeszcze troche pobawić z odpowietrzaniem, przeglądając forum napotkałem się na ten problem i sugerowano właśnie powalczyc z odpowietrzeniem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Coś tam słychać będzie bo musi, ale bez przesady. Odpowietrzony nie stwarza problemów. Co do zalewania to, kiedy wąż zasysający wypełni się wodą cała reszta, czyli zapełnienie filtra odbywa się automatycznie. Ja zaciągam (gębą) zamykam zawór z wężami i montuję w filtrze, po czym otwieram i fitr zalewa się sam. Odpalam, wyleci trochę bąbelków a potem cisza jak makiem....

Opublikowano

witam

ja ze swoim nie mam problemu z zalaniem, dwa ,trzy naciśnięcia pompki i zalany

co do głośności mój jest bezszelestny , muszę kłaść ręka lub spojrzeć na taflę wody aby zorientować się czy na pewno pracuje

pozdrowił;)

Opublikowano

Miałem ten sam problem przy uruchamianiu JBLa e900(zapewne bląd stał po mojej stronie, ale to nieważne). Sam musiałem zalać filtr, następnie go zamknąłem i dolałem wody do rurek, ale i to nie pomogło(ciągu dalej nie było)... Dlatego też wbrew instrukcji, uruchomiłem go(po upewnieniu sie, że więcej wody dolać nie dam rady) i przy włączonym filtrze zacząłem wciskać przycisk ''start''(odpowiedzialny w nim za pompowanie). Buczenie dopiero po tym ustało...

Opublikowano

Jak masz gąbkę i inne wkłady filtracyjne to zawsze tam jakieś powietrze pozostanie i potrzeba troszkę czasu, aż się go pozbędziemy z kubełka stąd to brzdąkanie może się pojawiać. Jak filtr będzie w 100% wypełniony wodą powinien pracować ciszej. Co do zasysania pompy różnie to bywa, warto zainwestować 5 zł w specjalny smar do wirników i po problemie ;)