anatom Opublikowano 25 Sierpnia 2011 #1 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam wszystkich serdecznie. Wlasnie startuje z drugim malawi, pierwsze to 144 litry jednogatunkowe z Sauloskami. Po 3 letniej obserwacji sauloskow z Malawi postanowilem ze drugie akwa w domu przemianuje ze skalarium wlasnie na drugie malawi. Sporo czytalem o laczeniu gatunkow i tak jak w temacie chcialem w nowym baniaczku zasiedlic dwa gatunki mainagano z perlmutt`em. Myslalem tez wczesniej o polaczeniu rdzawych z maingano, ale chyba z tego co czytalem mainago beda zbyt temperamentne w stosunku do lagodnego rdzawego. Perlmutt temperamentnie chyba bardziej pasuje w zestawieniu go z maingano. nie chce laczyc sauloskow z maingano bo juz je mam jako jeden calkiem ladny i zyjacy ze soba juz 3 lata haremik. bede bardzo wdzieczny za wszelkie informacje pozdrawiam paweł
Perez666 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 #2 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Napisz jakie wymiary ma mieć ten baniaczek?
Perez666 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 #4 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Perlmutt 1+5 , maingano 1+1. Oczywiście wszystko docelowo. Polecam lekturę KM na dobranoc
anatom Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor #5 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 km czytam i przegladam codziennie odkad sie zarejestrowalem przyznam ze najbardziej zalezy mi na mainago, a jak doradzisz mi przy jednogatunkowym mainago? ponizej wklejam zdjecie przyszlego domu dla nich pozdrawiam
Perez666 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 #6 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Podaj z łaski swojej wymiary akwa. Dla mnie by to było klasyczne 14 sztuk do klaryzacji.Oczywiście saulosi.
anatom Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor #7 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 podalem juz wymiary akwa w postach wyzej. pisalem tez ze saulosi nie chce bo juz mam jeden baniak jednogatunkowy z saulosami.
eljot Opublikowano 25 Sierpnia 2011 #8 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 IMHO jak tak podoba ci się maingano to spróbuj jednogatunkowo (gatunek trochę nieprzewidywalny jak każdy melano;)) Jak będzie mało ciekawie dorzucisz perlmutta. 1
anatom Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor #9 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 IMHO jak tak podoba ci się maingano to spróbuj jednogatunkowo (gatunek trochę nieprzewidywalny jak każdy melano;)) Jak będzie mało ciekawie dorzucisz perlmutta. witam a jesli jednogatunkowo to jakie ilosci bys zaproponowal?
Perez666 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 #10 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 hmmmm... maingano pewnie zostanie 1+1....
Rekomendowane odpowiedzi