sq6www Opublikowano 23 Sierpnia 2011 #1 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy te wszystkie gatunki mogę być w moim baniaku..? Pseudotropheus Saulosi Cyrtocara Moorii Pseudotropheus Acei Pseudotropheus Socolofi Albinos Pseudotropheus Elongatus Mpanga Melanochromis Maingano po 5 szt...? Proszę o pomoc w doborze obsady .. Z tym że już mam 4 szt. Cyrtocara Moorii i ich nie oddam bo są śliczne
Perez666 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 #2 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Gdyby nie właśnie C.moorii,która jest zdecydowanie za duża na 150cm. baniak,to obsada mogłaby być.
sq6www Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor #3 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 No ale nawet z tym C.Moorii reszta może być..???
eljot Opublikowano 23 Sierpnia 2011 #4 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Nie, C.Moori nie pasuje ani do baniaka ani do pozostałych ryb.
sq6www Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor #5 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zaszła pomyłka.. dzisiaj się dokładnie dowiedziałem .. maluchy które dostałem to jednak Labidochromis Hongi Red Top , chyba na całe szczęście jednak.. Jeszcze jedno pytanie czy dobrze zrobię jak zakupię maluchy ok 2..3cm i takie wpuszczę do baniaka..? Same by sobie dorosły, wybarwiły się...
eljot Opublikowano 24 Sierpnia 2011 #6 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Jeszcze jedno pytanie czy dobrze zrobię jak zakupię maluchy ok 2..3cm i takie wpuszczę do baniaka..? Same by sobie dorosły, wybarwiły się... Jak najbardziej z tym że musisz kupić odpowiednio więcej sztuk, aby była szansa na dobranie docelowych haremów. Co do gatunków które podałeś, to jest ich IMHO zbyt dużo na 375l, radziłbym ograniczyć się do max 4 1
sq6www Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor #7 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 To wybrałem Saulousi, Acei oraz Elegantus + te Hongi co już pływają sobie.. są takie ruchliwe..mają ok 2cm i dużo jezdą... ;p
eljot Opublikowano 24 Sierpnia 2011 #8 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zmieniłbym elongatusa (brzydkie samice ) na Socolofi albino.
sq6www Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor #9 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Czy zamiast jednego z wymienionych gatunków można trzymać pyszczaka złocistego Melanochromis Auratus ?? Nie pamiętam dobrze ale chyba kiedyś już ten gatunek trzymałem i był dosyć agresywny wobec innych lecz mogę się mylić.. Proszę o pomoc... A tak na marginesie dosyć ładne te auratusy
Perez666 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 #10 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 W takim baniaczku oczywiście możesz hodować auratusy.Dietą pasuje do pozostałych.
Rekomendowane odpowiedzi