Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmiało.

Ale wg. mnie docelowe 8szt chilumb to troche dużo.

Dwóch samców, pomimo konkretnych rozmiarów akwarium, najprawdopodobniej i tak nie utrzymasz a samice uroda nie grzeszą.

Opublikowano

Ale ja Ci nie odradzam Chilumb. Przepiękne ryby, czułyby się dobrze w takim akwarium. Tylko jak dla mnie niekoniecznie w ilości 8 sztuk. 1+4 byłoby wg. mnie ok. Daje Ci to razem 28 ryb.

Opublikowano

Witam:) Mam 665 litrów i 6 M. zebra Chilumba, w tym 4 samce (niestety...nikt nie chce samców:). Najstarszy samiec ma 2,5 roku, reszta niedługo kończy rok i na razie jest całkiem spokojnie - może dlatego, że w akwa rządzi fuelek. Także może więcej samców niż 2, to większy spokój... a prawda jest taka, że każde akwa jest inne:) Pozdrawiam.

Opublikowano

No to tak: chilumby nie było niestety. Do już pływających 8 red-red'ów, 7 hongów red top, dziś dołączyło 15 demonow i 13 sztuk acei (aż tyle, bo jakoś tak się zagadaliśmy, że do worka trafiło więcej niż miało być). Nie wiem czy będe je pózniej redukował, czy zostawię. Baniak stanowczo zyskał i ożył;)

Opublikowano

Ach szkoda... Chilumby są cudne, ale acei też super. To najbardziej kontaktowe ryby jakie mam. Jedzenie z ręki jest na porządku dziennym, a i bez żarcia chętnie wpływają w rękę - można je wyciągnąć:) są świetne.

Powodzenia!

Opublikowano

Troche martwi mnie ta ilość. 43 sztuki, to jednak nie mało. Może jednak coś zredukuję, chociaż póki co wygląda to świetnie:) Może poczekam aż sie wyklarują płci i w tedy coś zdecyduję...Zobaczymy co z tego wyniknie.

Opublikowano

Zdecydowanie za dużo tych ryb.Ja w 924l 40 szt. nie przekroczę...

Po odliczeniu wszystkiego zostanie ci jakieś 430-450l wody.Wychodzi 15l wody na rybę przy 30 sztukach.