Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Za miesiąc przeprowadzam się do Krakowa i nie wiem które sklepy zoo są dobre.Chodzi mi o pielęgnice głównie pysie.Jeżeli moglibyście polecić jakieś byłbym wdzięczny.Aha i jakie parametry ma krakowska kranówa?Pozdrawiam!:D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Jesli chodzi o Krakowskie sklepy to lubie ZY-RAFE na ul. Kazimierza Wielkiego wlasciciel duzo wie i zawsze z nim zamienie jakies zdanie i taki sam sklep na Grzegorzeckiej z podobna profesjonalna obsluga. Maja wszystko niestety nie jest tanio. Polecic moge rowniez sklep na Kalwaryjskiej maja Tanganike i tanio pyszczaki po 8 zl. Napewno nie polecam wszystkich sklepow znajdujacych sie w duzych Galeriach Handlowych nawet nie zagladaj tam. Warto odwiedzic Krakowskie gieldy jedna jest na Podwawelskim a druga na Balicach. Pierwsza z wymienionych jest w niedziele rano i wejscie jest darmowe. Gielda na Balicach kosztuje 5 zl i zaczyna sie od 14 we Wtorki.

Tak naprawde jedyne sklepy w ktorych pracuja kompetenti pracownicy to ZY-RAFA... Wszystkie te marketowe omijaj z daleka jak rowniez ZOO-NATURA tam maja kosmiczna marze i ogromny budynek w ktorym nic nie ma.

Jesli chodzi o hodowcow to na gieldzie napewno poznasz...Nie napisze ktory z nich jest warty uwagi. Kilkakrotnie kupowalem na gieldzie pyszczaki z mieszanym odczuciem.

Zapraszamy do :wink: grodu Kraka

--

Jezeli chodzi o wode to u mnie Zabiniec okolice 29 Listopada z kranu leci:

PH-8

GH-10

Krakowska woda idealnie nadaje sie dla pyszczakow. 100Km na poludnie mam domek w gorach w ktorym woda leci duzo bardziej kwasna i miekka z ciekawosci nastepnym razem zrobie test dla porownania.

--

Ooops dopiero teraz zobaczylem date postu. Mam nadzieje ,ze poznales juz sklepy w Krakowie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na ulicy Kalwaryjskiej jest super sklep Rotala specjalizujący się tylko w rybach a w szczególności Tanganika. Również importują ryby z odłowu. W sklepie jest sporo F1 od ręki. Profesjonalny sklep z dużą ilością pokarmów jak i z nietypowymi gatunkami ryb.

Polecam naprawdę super sklep.

http://www.rotala.pl/