Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bigb dzięki , jak ukończe projekt, wówczas oszacuje koszty i przystąpie do kalkulacji.( bo na raźie sporo żywicy zmarnowałem na próby , więc to wróżenie z fusów, tak z głowy oszacowałem ile mi poszło na ten konkretny moduł ) Podam przykład gotowego akwa zabudowanego modułami , i sami ocenicie ile za takie "podróby" można dać ? , tak by klient był zadowlony i ... owca cała :-D

aha ten ostatni moduł, mam zamiar podzielić na drobniejsze kamole , tak by był zbudowany z kilku elementów., być może dopasuje jeszcze inne tak by to tworzyło w całości tło do 100cm , ale przy moim tempie haha, świetą Bożego Narodzenia :)

któż by uwierzył iż poszło mi z 40 pędzli ;) ? szukam producenta , obecnie płacę po 1,20 zł/szt. :P

aha , i czy ktoś tu ma doświadczenie w laminowaniu próźniowym ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam zaintersowanych tym tematem .

Glina jest za mokra :twisted: i nie pozwala mi na pracę , foto przedstawia wstępne modelowanie modułu bocznego , instalowanego do szyby, cel : osłona grzałek i filtra mechanicznego . ( wymiar 52 wysokość 30 szerokośc 20 głębokość)

wklejam foto by zoobrazować ile pracy z każdym modułem ...

boczeklewy11.png

Uploaded with ImageShack.us

boczeklewy11a.png

boczeklewy11b.png

dobrze że coś do przodu ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fantastyczna sprawa! Pełen szacun! Nie myślałeś żeby od środka prysnąć poliuretan o odpowiedniej gęstości tak powiedzmy na grubość 2 cm - łatwiej może byłoby przycinać moduły i przyklejać do szyby?

Opublikowano

trzeba by było potem to ceresitem obrabiac , nie mówię że nie .... sprawdzę jak to kosztowo by wyglądało , bo podejrzewam że było by sporo odpadu przy tym , ( przycinka )

Opublikowano

BTN też mają od środka pryśnięty poliuretan. Oczywiście odpowiednio twardy! Oczywiście odpad na pewno jakiś będzie trzeba to przecież przyciąć do równolegle do płaszczyzny szyby. Ale są poliuretany, które "rosną" bardzo mało.Wystarczy odpowiednio dobrać składnik A i B.

Opublikowano

składnik A i B , masz na mysli poliuretan plus jakieś zabezpieczenie go ?

masz linki do jakiś pianek o zwiększonej twardości ? chciałbym zobaczyc charakterystykę poznac cenę i ocenic wydajnościowo ..