Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moje pyśki dzisiaj dostały żywe krewetki :) Na początku nie wiedziały za bardzo co z tymi krewetkami zrobić. Dopiero jak dorosły samiec labidochromis caeruleus sp. yellow dał przykład jak się je kreweteczki zrobiło się tak gorąco, że aż krewetki zaczęły wyskakiwać ponad taflę wody w ucieczce przed moimi małymi głodomorami;)

Chyba im posmakowały :D

Opublikowano

Ten film pokazuje, tragedie tych ryb-wybacz, pyszczaki z malawi, pielegnice z amazonki, bocje i plastikowe rybki- w dodatku litraż nie powala przy takiej ilości. Wpuść chłopa do biura to się atramentu nachla. Wykasujcie to proszę, to jak kazać słoniowi jeść wołowinę(nie chodzi mi tu o karmienie ryb). Masakra

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pirosiarczyny są konserwantami żywności (głównie suszonych owoców) W większej ilości mogą powodować zachwianie mikroflory p.pokarmowego u ryb. Na szczęście w większości znajdują się w glazurze i nie trzeba się przejmować jeżeli nie skarmiamy stale dużej ilości krewetek. Co do samych krewetek: Kupno mrożonych krewetek bez glazury jest praktycznie niemożliwe. Glazurę stosuje się żeby produkt nie wysychał i nie tracił aromatów w czasie mrożenia. Glazura to nic innego jak woda z dodatkiem soli i polifosforanów. Wystarczy opłukać krewetki na sitku i można podawać.


btw. Ktoś wie czemu ten post został "zgłoszony"???

  • Dziękuję 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.