Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wczoraj moje saulosi karmiłem żywymi babaulti (marna forma - heteropoda). Miałem ich około 20, za 10zł. Rozeszły się w 10 minut.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moje pyśki dzisiaj dostały żywe krewetki :) Na początku nie wiedziały za bardzo co z tymi krewetkami zrobić. Dopiero jak dorosły samiec labidochromis caeruleus sp. yellow dał przykład jak się je kreweteczki zrobiło się tak gorąco, że aż krewetki zaczęły wyskakiwać ponad taflę wody w ucieczce przed moimi małymi głodomorami;)

Chyba im posmakowały :D

Opublikowano

Ten film pokazuje, tragedie tych ryb-wybacz, pyszczaki z malawi, pielegnice z amazonki, bocje i plastikowe rybki- w dodatku litraż nie powala przy takiej ilości. Wpuść chłopa do biura to się atramentu nachla. Wykasujcie to proszę, to jak kazać słoniowi jeść wołowinę(nie chodzi mi tu o karmienie ryb). Masakra

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pirosiarczyny są konserwantami żywności (głównie suszonych owoców) W większej ilości mogą powodować zachwianie mikroflory p.pokarmowego u ryb. Na szczęście w większości znajdują się w glazurze i nie trzeba się przejmować jeżeli nie skarmiamy stale dużej ilości krewetek. Co do samych krewetek: Kupno mrożonych krewetek bez glazury jest praktycznie niemożliwe. Glazurę stosuje się żeby produkt nie wysychał i nie tracił aromatów w czasie mrożenia. Glazura to nic innego jak woda z dodatkiem soli i polifosforanów. Wystarczy opłukać krewetki na sitku i można podawać.

btw. Ktoś wie czemu ten post został "zgłoszony"???

• Dziękuję 1