Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat świetlówek był poruszany mnóstwo razy.Wystarczy przeglądnąć odpowiedni dział...(ja polecam AM RW 10kK,JBL marin day,Arcadia marine white lamp).

C.borleyi w naturze osiąga 17cm,w akwa pewnie więcej i ty takiego "potwora" wpuściłeś do baniaka,który dla niego powinien służyć w młodości jako kotnik.

Dla tej ryby zbiornik powinien mieć 180-200cm długości.Zlituj się nad nim i oddaj go w odpowiednie ręce...

Opublikowano

Właśnie chodziło mi o konkretną firma :) teraz już wiem co zamówić :D

Jak napisze że żył on wcześniej w 240cm to dostane opr :D ale to nie ja go tam trzymałem :P zobacze co z nim zrobię. Najchętniej to dokupił bym mu kilka samic :P

Dzieki za poradę :)

Opublikowano
Jak napisze że żył on wcześniej w 240cm to dostane opr ale to nie ja go tam trzymałem

Trzeba było go tam zostawić,w takim akwa miał nieporównywalnie lepsze warunki niż w tym ,w którym pływa obecnie...nie dokupuj samic...oddaj go...

Opublikowano

Jest zbyt dużą rybą,raz machnie płetwą i już będzie "całował" szybę na drugim końcu baniaka.Poza tym będzie wyglądał jak bojownik w kuli.

Ogólnie chodzi o to by długość akwa była 10x większa od długości ryby(dorosłej),czyli do 120 cm wpuszczać ryby 12 max.13cm.

Opublikowano

Przyjedzie mi to z bólem serca ;P

Jak myślisz gościu na giełdzie akwarystycznej w Łodzi nie oszuka mnie jak powiem mu że poszukuje red blue samca? No i dołożę do mojego baniaka jeszcze Saulosi i Socolofy. Co o tym sądzisz?

Opublikowano

Max. 3 gatunki.Musisz się zastanowić czy chcesz pyszczaki roślinożerne czy bardziej mięsożerne.

Co do giełdy...ja bym w życiu tam ryb nie kupił...

Opublikowano

Jestem z małej miejscowości i nic innego jak giełda nie przychodzi mi do głowy ;/ no a chciał bym już kupić dojrzałego samca aby sprostał samicą :D No a wydaje mi się że w dużym sklepie będzie kosztował krocie. Wiem jak było z paletkami. Ile kosztowały w Opolu a ile w łodzi na giełdzie.

Kurde nie umiem znaleźć tej tabelki z gatunkami ;/ gdzie to było :)