Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszytskich

Otrzymałem miła szanse, na posiadanie zbiornika 100/35/40 czyli jakies 140 litrow.

W sumie bardzo wszytsko spoko i fajnie, ale nie mam pomyslu na obsade, nie wiem do konca sam co chailbym trzymac w srodku. Malawii nie chche , bo juz mam, teraz chcailbym sprobowac czegos innego, nie mysle tu o danio itp.

Szukam jakiegos oryginalu, moze byc to nawet baniak jednogatunkowy...

Podpowiedzcie, co byscie trzymali w takim akwa, jakie gatunki, moze Wiktorie, Tange? ,Pielegnice azjatyckie... Moze jeszcze cos innego?

Gdybyscie dostali taki 140 litrowy baniaczek, co byscie w nim urzadzili? :wink::arrow:

Opublikowano
zgadzam sie A. Calvus badz A. Compressiceps z tanganiki beda pasowaly :D

one dorastaja do 14 cm a takie akwa dla nich to raczej minimum na jakąkolwiek egzystencje i mimo że oba gatunki wspaniałe to tez z Tangi bym obstawiał muszlowce bo ciekawe i pieknea dla nich taki baniak to w sam raz

Opublikowano
A nie może L. Meleagris? Są prześliczne. Btw, ma je ktoś? Sam poszukuję ..

Albo stadko multików, o ;)

meleagrisy - ostatnio bardzo ciezko o nie :)

ale jak je gdzies znajdziesz to daj cynk :)

Opublikowano

jesli chcesz wieksze stadko to w zasadzie wybor jest niewielki - neolamprologus multifasciatus lubn. simillis - osobiscie wole simillisy

Opublikowano

Hmm czy wieksze, czy mniejsze stado to juz nie jest takie wazne, chodzi zeby bylo "fajnie", jesli Calvusy to ile,jakie proporcje (nie ukrywam ta ryba baardzo mi sie podoba) jesli co innego, to co i w jakich haremach je trzymac??

Dzieki i pozdrawiam

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.