Perez666 Opublikowano 26 Maja 2011 #11 Opublikowano 26 Maja 2011 może zastanów się jeszcze nad jednym standardową obsadą tj Melanochromis cyaneorhabdos - maingano ,Metraclima msobo "magunga i Labidochromis caeruleus "yellow". Żywienowa takie same kolorystycznie bardzo ładne Tak samo się nie odżywiają...np.yellowek żywi się bezkręgowcami(larwy owadów,skorupiaki) a msobo żywi się glonami a czasami żeruje na planktonie.Więc jednak inna dieta...
Slawek-meszek Opublikowano 26 Maja 2011 #12 Opublikowano 26 Maja 2011 Tak masz rację perez może nie taka sama ale podobna to jest to słow którego powinienem użyć.Ale te pysie i tak mogą razem zamieszkać
Malpat Opublikowano 27 Maja 2011 #13 Opublikowano 27 Maja 2011 Melanochromis cyaneorhabdos - maingano ,Metraclima msobo "magunga i Labidochromis caeruleus "yellow" Oczywiście , że te gatunki mogą być w jednym akwarium. Można wtedy podawać takie pokarmy jak : -Spirulina -Hikari cichlid excel -oczlik i rozwielitka ( 4 x w tygodniu ) -shrimp mix
mizzy898 Opublikowano 28 Maja 2011 Autor #14 Opublikowano 28 Maja 2011 Bardzo ładna i ciekawa obsada, muszę teraz pozbyć się tylko moich pawiookich żebym mógł ruszyć z projektem Malawi. Za kilka dni kurier przywozi cały sprzęt itp, a ja wciąż myślę o obsadzie. Wprowadziłem małą modyfikacje a mianowicie co powiecie na : Yellow, Maingano, Acei ? Proszę używać funkcji "edytuj".Perez666.
eljot Opublikowano 8 Czerwca 2011 #15 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Acei za duży na ten baniak, zwłaszcza że najlepiej wygląda w większej grupie + nie pasuje dietą do Yello.
mizzy898 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor #16 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Wiec co polecicie do maingao i yellowa ?
eljot Opublikowano 10 Czerwca 2011 #17 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Sztampowo ale kolorowo to saulosi coral (pomarańczowe samice) albo mniej sztampowo którąś afrę http://cichlidenareal.ru/wiki/index.php?rod=CYNOTILAPIA . Niestety samice afry nie grzeszą urodą ale masz już ładne samiczki yello i mingano więc kilka śledzi nie zaszkodzi
mizzy898 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor #18 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Saulosi "coral" do maingao i yellowa sie nadaje dieta itp ? I jak juz to w jakich haremach te 3 gatunki w 240 ? Dzisiaj zalałem akwarium, wyszlo przebajeszcznie - jak woda sie wyklaruje dodam zdjecia
eljot Opublikowano 10 Czerwca 2011 #19 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Saulosi to wszystkożerca więc spoko. Jeśli chodzi o haremy to yelo i maingano jednosamcowo z saulosi możesz spróbować wielosamcowo może się uda (choć pewnie nie za długo).
mizzy898 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor #20 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Myslalem nad ta obsada i doszedlem do wniosku ze lepiej bedzie jak zrobie 2 gatunkowe. Maingao i Yellow - beda sie dobrze prezentowac 2 haremy po 2+5 beda chyba dobre do takiego akwa ?
Rekomendowane odpowiedzi