Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pytanko.Mam 8 sztuk yelowków czekam az się wybarwią i określą swoją płeć ale nie wszystkie są tego samego koloru. Jene są całe żółte(bardzo ładne) inne natomiast do połowy bardzo jasno żółte a 2-ga połowa prawie biała, jeszcze inne żółte z czarnymi pasami wzdłuż. Jak oglądam niektóre zdjęcia yellow to na pewno nie przypominają kolorem tych moich(o wiele brzydsze kolory mam) :evil::evil: . Nie wiem czy ryby muszą się wybarwić czy takie już będą a dodam że szału nie robią ze swoją kolorystyką . Pokarm jaki daję to dainichi color supreme ,veggie deluxe , naturefood premium color plus ,premium cichlid plant ,spirulina super forte tropical ,krill-fein ,artemia.Mięso ok2-3 x na tydzięń. Karmię 3 x dziennie w bardzo małych porcjach. Wodę podmieniam 1 x na tydzień ok 20-30%. Dodam że ryby mają od2 do5cm rosna najwolniej w baniaku. Już się zastanawiałem nad wyłapaniem i oddaniem do zoologa.Macie może namiary na ładne żółciutkie yellowki sprawdzone źródło bez chorób i różnego rodzaju przebarwień mogą być f1 :mrgreen:

Opublikowano

Dodaj zdjęcie bo coś nie tak z tymi Twoimi yellowkami.

Małe są całe żółciutkie już od urodzenia - poza odmianami niespotykanymi w Polsce.

Masz pewnie słabe jakościowo yellowki i stąd te skundlenia.

Co do F1 to w Polsce raczej też nie do dostania :-(

Opublikowano

Jak chcesz mieć ładne to musisz kupić nowe.A jeśli ci nie zależy to zostaw te.One niestety już nie nabiorą lepszych kolorów.

Opublikowano

Prawde powiedziawszy to nie pytałem skąd pochodzą ale mi sie nie podobaja kolorystycznie.Zachowanie wskazuje na to że ryby są100% zdrowe pływaja po całym baniaku i chętnie jedzą.Ta żółć jest taka słoneczna bardzo jasna i do tego jeszcze te białe pasy średnie wrażenie :evil:

Opublikowano
Te z białym podbrzuszem wyglądają na odmianę Lion's Cove.Tylko ta żółć trochę wyblakła.Nasuwa się jedynie pytanie czy są one w Polsce dostępne...

Tez probowalem je do czegos dopasowac ale imo nie ma to sensu.

Jezeli kupione w Polsce i nie sa sciagane na zadne zamowienie to jest to po prostu efekt chowu wsobnego i nic wiecej nie wymyslimy....