maxi1 Opublikowano 9 Maja 2011 #1 Opublikowano 9 Maja 2011 witam jakis czas temu zakupiłem kilka sztuk demasoni około 2cm, wtedy nie miały jeszcze widocznych pręg. Z wiekiem nabrały odpowiednich kolorów i pojawiły się pręgi, tyle że niektóre z tych pręg łączą sie u jednych na dole ciała innym przy grzbiecie. jedne mają tak tylko z jednej strony a inne z obu, więc jest to nieregularne zjawisko. Co z nimi jest nie tak? Dodam że dominujący samiec ma prawidłowe pręgi rónoległe i jednakowo grube. Co radzicie, eutanazja czy może jest szansa że się "naprawią"? edit: sory że znowu ja ale czy naprawde nikt nie wie co jest nie tak z tymi rybkami?
eljot Opublikowano 10 Maja 2011 #2 Opublikowano 10 Maja 2011 Może zrób jakąś fotkę tych ryb, to ktoś się wypowie.
maxi1 Opublikowano 10 Maja 2011 Autor #3 Opublikowano 10 Maja 2011 Oto fotki, na jednej rybka której jasne pola się łączą a druga rybka której ciemne pręgi się łączą. Może to bastardy jakieś?
flaczak Opublikowano 11 Maja 2011 #4 Opublikowano 11 Maja 2011 Mogą być blade i nie mieć intensywnego koloru bo boją się większych ryb.A te nierówne pasy mogą być dlatego że są z prawdopodobnie z dalszych pokoleń.
maxi1 Opublikowano 11 Maja 2011 Autor #6 Opublikowano 11 Maja 2011 Mogą być blade i nie mieć intensywnego koloru bo boją się większych ryb.A te nierówne pasy mogą być dlatego że są z prawdopodobnie z dalszych pokoleń. Na zdjęciach wyglądaja blado, na żywo są ładniej ubarwione ale zdjęcia tego nie odwzorowują. P.demasoni mają różne paski. w sklepach widziałem też elongatusy mpanga z takimi paskami
Rekomendowane odpowiedzi