Nestor Opublikowano 8 Maja 2011 #1 Opublikowano 8 Maja 2011 Witam, Mam baniak 200 l i pysie maingano i corale. Niestety im większe ryby tym większe NO3. Po wymianie mam NO3=25. Krasnorosty mają w baniaku jak w niebie i rosną pięknie - nie mogę się ich pozbyć. Chciałbym wsadzić jakąś roślinę, która przerabiałaby część NO3, a której pysie nie dałyby rady.
Mystik Opublikowano 8 Maja 2011 #2 Opublikowano 8 Maja 2011 Witam, Mam baniak 200 l i pysie maingano i corale. Niestety im większe ryby tym większe NO3. Po wymianie mam NO3=25. Krasnorosty mają w baniaku jak w niebie i rosną pięknie - nie mogę się ich pozbyć. Chciałbym wsadzić jakąś roślinę, która przerabiałaby część NO3, a której pysie nie dałyby rady. Powtórzę za "internetem" http://www.malawi.pl/artykuly/roslinne_malawi.htm Na dole masz zestawienie roślinek.
destorions Opublikowano 22 Maja 2011 #4 Opublikowano 22 Maja 2011 Kryptokoryna, Nurzaniec,Rogatek (?)
Michal_Chrzanowski Opublikowano 22 Maja 2011 #5 Opublikowano 22 Maja 2011 jeżeli masz otwarte akwarium to polecam happy bamboo, ładnie sobie radzi i tworzy dosyć ciekawy efekt. Jeżeli nie to czeka Cie tylko hydroponika...
maxi1 Opublikowano 20 Lutego 2012 #7 Opublikowano 20 Lutego 2012 ja się dołączę do pytanka. Niska roślinka max 4-5cm rosnąca na szerokość, coś w rodzaju trawnika? oczywiście szybko rosnąca pochłaniająca duze ilości NO3 znacie coś takiego?
Rekomendowane odpowiedzi