paputek25 Opublikowano 3 Maja 2011 #1 Opublikowano 3 Maja 2011 Proszę użytkowników wyżej opisanych filtrów/ pomp o opinie odnośnie głośności pracy tychże chińskich urządzeń , odpowiada mi u nich cena w stosunku do mocy i wydajności . 18 W 1400l/h 30zł . Za wszelkie info będę wdzięczny.
warp Opublikowano 3 Maja 2011 #2 Opublikowano 3 Maja 2011 Posiadam HJ-1122 w akwa 240l. Co do głośności to na początku było tragicznie, teraz po ok 2 miesiącach jest dużo lepiej, dźwięk podobny do rezonansu 50Hz z urządzeń elektrycznych słyszalny do odl. ok 2m. Z wydajności jestem bardzo zadowolony zbiera wszystko, praktycznie nie trzeba odmulać.
paputek25 Opublikowano 4 Maja 2011 Autor #3 Opublikowano 4 Maja 2011 warp a piszesz teraz o pracy z napowietrzaniem z wężyka czy bez ?
warp Opublikowano 4 Maja 2011 #4 Opublikowano 4 Maja 2011 bez wężyka, wg. mnie najlepsze napowietrzanie jest poprzez ruch wody na powierzchni, w moim przypadku wylot filtra mechanicznego skierowany delikatnie w górę wzdłuż powierzchni, tak samo deszczownia (zanurzona ok 2 cm pod powierzchnią)
Rekomendowane odpowiedzi