Doriano Opublikowano 3 Lutego 2014 #21 Opublikowano 3 Lutego 2014 Jedyne papiery jakie mam do tej oprawy. Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka
kunta Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor #22 Opublikowano 3 Lutego 2014 Wygląda na to że jedna powinna działać choć nie dam sobie za to ręki uciąć bo niektóre elektroniczne startery mają układ że niestety nie działają z jedną. 1
xaxupi Opublikowano 3 Maja 2015 #23 Opublikowano 3 Maja 2015 Witajcie, pokrywa standardowa wromak, 2 świetlówki 2x30W, chciałbym jedną wyciagnąć bo jest trochę za jasno. Statecznik to BCS36.2FX-11. Czy na tym stateczniku może działać jedna świetlówka czy trzeba wymienić go? Pozdrawiam
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Maja 2015 #24 Opublikowano 3 Maja 2015 ...też miałem taką samą pokrywę z dwoma starterami . ( o ile masz dwa) . Jeden wyjąłem i jedna świetlówka spokojnie świeciła. Nie znam się na statecznikach. ..ale po wyjęciu startera druga świetlówka musiała być dalej podpięta mimo ,że nie świeciła.
xaxupi Opublikowano 3 Maja 2015 #25 Opublikowano 3 Maja 2015 ...też miałem taką samą pokrywę z dwoma starterami . ( o ile masz dwa) . Jeden wyjąłem i jedna świetlówka spokojnie świeciła. Nie znam się na statecznikach. ..ale po wyjęciu startera druga świetlówka musiała być dalej podpięta mimo ,że nie świeciła. Andrzejku jest to statecznik elektroniczny, brak starterow;) I właśnie tego się obawiam, żeby go nie spalić
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Maja 2015 #26 Opublikowano 3 Maja 2015 Andrzejku jest to statecznik elektroniczny, brak starterow I właśnie tego się obawiam, żeby go nie spalić ..no to nie pomogę bo jak pisałem na statecznikach się nie znam:)
spiochu Opublikowano 3 Maja 2015 #27 Opublikowano 3 Maja 2015 Witajcie, pokrywa standardowa wromak, 2 świetlówki 2x30W, chciałbym jedną wyciagnąć bo jest trochę za jasno. Statecznik to BCS36.2FX-11. Czy na tym stateczniku może działać jedna świetlówka czy trzeba wymienić go? Pozdrawiam Ze specyfikacji na internecie wynika, że tylko na 2 świetlówki i nie ma opcji na 1. Wysłane z telefonu
Bezprym Opublikowano 3 Maja 2015 #28 Opublikowano 3 Maja 2015 Jeśli przejrzysz dokładnie dział oświetlenia znajdziesz wątek, w którym pokazany był schemat odłączenia i ponownego podłączenia jednej świetlówki. Jak wynika z niego jest to możliwe na tym samym stateczniku tylko żywotność świetlówki będzie krótsza. Panowie za nim zadacie pytanie przejrzyjcie wcześniejsze wątki na pewno znajdziecie tam odpowiedzi na większość pytań.
xaxupi Opublikowano 3 Maja 2015 #29 Opublikowano 3 Maja 2015 Jeśli przejrzysz dokładnie dział oświetlenia znajdziesz wątek, w którym pokazany był schemat odłączenia i ponownego podłączenia jednej świetlówki. Jak wynika z niego jest to możliwe na tym samym stateczniku tylko żywotność świetlówki będzie krótsza. Panowie za nim zadacie pytanie przejrzyjcie wcześniejsze wątki na pewno znajdziecie tam odpowiedzi na większość pytań. Sorki, oczytałem się dużo tematów i kurcze nie mogłem znaleźć odpowiedzi, dlatego zapytałem w konkretnym temacie. Przepiąłem pod statecznik elektroniczny jedną świetlówke ale nie ruszyla. Załozyłem statecznik indukcyjny z starterem philipsa 4-64 i raz nawet mi ruszyło. Możliwe, że starter jest za duży i powinienem włożyc 4-22? Świetlówka to t8 30W 90cm
Bezprym Opublikowano 3 Maja 2015 #30 Opublikowano 3 Maja 2015 Ja też niestety muszę przeprosić bo pomyliłem działy w których w/w wątek występuje tu masz link: http://forum.klub-malawi.pl/odlaczenie-jednej-swietlowki-t17426.html
Rekomendowane odpowiedzi