Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś posiada ten wariant albo jest w stanie mi powiedzieć czy ten wariant jest/był dostępny w Polsce ?

Znajomy z Niemiec w rozliczeniu oferuje mi młodzież F1 tej odmiany. Nie mam miejsca na kolejne malawi dlatego pytam też o możliwości zakupu aby wiedzieć na ile rzeczywiście wycenia rybę i czy ją sprzedam

Opublikowano

Osobiście tej odmiany nie widziałem w "polskiej" ofercie (może Tan-Mal).

Czy ją sprzedaż hmm ze względu na jej rozmiar potrzebuje sporego akwa. ale w sumie wśród konkurencji ma IMO najciekawsze samice więc może to przyciągnąć kupujących :)

Opublikowano

Pamiętaj też że w Niemczech panuje troszkę inny podział co oznacza że F1 nie muszą być od rodziców z odłowu.

W chwili obecnej jedni stosują "zwykły" podział na ryby WC, F1....itd, inni jako F1 uznają ryby które są potomstwem niespokrewnionych rodziców niekoniecznie z odłowy. Ci również oznaczają potomstwo ryb z odłowu jako F1W.

Co do ceny i możliwości sprzedaży ryb - to cena około 6-8 euro za sztukę (jeżeli jest to rzeczywiście młodzież, a nie narybek) wydaje się spoko. Jeżeli maluchy to max 4.

Opublikowano
Pamiętaj też że w Niemczech panuje troszkę inny podział co oznacza że F1 nie muszą być od rodziców z odłowu.

W chwili obecnej jedni stosują "zwykły" podział na ryby WC, F1....itd, inni jako F1 uznają ryby które są potomstwem niespokrewnionych rodziców niekoniecznie z odłowy. Ci również oznaczają potomstwo ryb z odłowu jako F1W.

Co do ceny i możliwości sprzedaży ryb - to cena około 6-8 euro za sztukę (jeżeli jest to rzeczywiście młodzież, a nie narybek) wydaje się spoko. Jeżeli maluchy to max 4.

Witaj,

o F1W pierwszy raz słyszę. Ja spotykam się tylko z WF, WFNz, SNZNz i Nz.

Ok. Wrzucę na allegro może ktoś się rzuci. Póki co czekam za zdjęciem.

Ryby mają 5-6cm i są prawdopodobnie w układzie 3/6 albo 4/4

Będą w środę u mnie ;-) Pochwalę się w tym wątku ;-)

Opublikowano

Tak wygląda samiec/ojciec. Ryby są z importu z grudnia.

c9a498615ee1119b.jpg

Samiczka jakaś szarawa ma być. Czy ktoś kupi taką rybkę za 8eu/szt ?