L1zakZiz Opublikowano 16 Kwietnia 2011 #1 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Witam. Czy ktoś posiada ten wariant albo jest w stanie mi powiedzieć czy ten wariant jest/był dostępny w Polsce ? Znajomy z Niemiec w rozliczeniu oferuje mi młodzież F1 tej odmiany. Nie mam miejsca na kolejne malawi dlatego pytam też o możliwości zakupu aby wiedzieć na ile rzeczywiście wycenia rybę i czy ją sprzedam
eljot Opublikowano 17 Kwietnia 2011 #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Osobiście tej odmiany nie widziałem w "polskiej" ofercie (może Tan-Mal). Czy ją sprzedaż hmm ze względu na jej rozmiar potrzebuje sporego akwa. ale w sumie wśród konkurencji ma IMO najciekawsze samice więc może to przyciągnąć kupujących
kunta Opublikowano 17 Kwietnia 2011 #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Pamiętaj też że w Niemczech panuje troszkę inny podział co oznacza że F1 nie muszą być od rodziców z odłowu. W chwili obecnej jedni stosują "zwykły" podział na ryby WC, F1....itd, inni jako F1 uznają ryby które są potomstwem niespokrewnionych rodziców niekoniecznie z odłowy. Ci również oznaczają potomstwo ryb z odłowu jako F1W. Co do ceny i możliwości sprzedaży ryb - to cena około 6-8 euro za sztukę (jeżeli jest to rzeczywiście młodzież, a nie narybek) wydaje się spoko. Jeżeli maluchy to max 4.
flaczak Opublikowano 17 Kwietnia 2011 #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Jakbyś takie zdobył to gratulacje bardzo fajna ryba. link:
L1zakZiz Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor #5 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Pamiętaj też że w Niemczech panuje troszkę inny podział co oznacza że F1 nie muszą być od rodziców z odłowu. W chwili obecnej jedni stosują "zwykły" podział na ryby WC, F1....itd, inni jako F1 uznają ryby które są potomstwem niespokrewnionych rodziców niekoniecznie z odłowy. Ci również oznaczają potomstwo ryb z odłowu jako F1W. Co do ceny i możliwości sprzedaży ryb - to cena około 6-8 euro za sztukę (jeżeli jest to rzeczywiście młodzież, a nie narybek) wydaje się spoko. Jeżeli maluchy to max 4. Witaj, o F1W pierwszy raz słyszę. Ja spotykam się tylko z WF, WFNz, SNZNz i Nz. Ok. Wrzucę na allegro może ktoś się rzuci. Póki co czekam za zdjęciem. Ryby mają 5-6cm i są prawdopodobnie w układzie 3/6 albo 4/4 Będą w środę u mnie ;-) Pochwalę się w tym wątku ;-)
L1zakZiz Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor #6 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Tak wygląda samiec/ojciec. Ryby są z importu z grudnia. Samiczka jakaś szarawa ma być. Czy ktoś kupi taką rybkę za 8eu/szt ?
eljot Opublikowano 18 Kwietnia 2011 #8 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Popraw link Samiec i samica powinny tak wyglądać, http://www.onzemalawicichliden.eu/Bestanden%20vissendatabase%20eng/Metriaclima%20zebra%20Nkhata%20Bay%20eng.html
aarset Opublikowano 18 Kwietnia 2011 #9 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 albo tak: http://cichlidenareal.ru/wiki/index.php?vid=708
L1zakZiz Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor #10 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 A co sądzicie o tym samcu to ponoć właśnie samiec...
Rekomendowane odpowiedzi