karkosik87 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #1 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Witajcie, Mam obecnie 100x40x50 200L, 2 filtry Aqua EL 650L/h Bio (drobna gąbka i ceramika w pojemniku) + Aqua EL unifilter 500L/h + napowietrzacz dziala w sumie 24/h , mysle nad kupnem kubelka ale narazie nie ma funduszy wiec musi starczyc to co jest. Wystrój : Piasek kwarcowy + jakis z castoramy fajne wyglada, grota z wapieni, skala wulkaniczna z dwoma malymi anubiasami, kilka sztuk kryptokoryn, i jeden lotos red tiger, (lecz za bardzo go obgryzaja i do oddania bedzie) Obsada : 2+3 Fire Fish 5cm, 5szt socolofi snow tez 5cm (plec nie do odroznienie) przynajmniej ja nie potrafie :/ , 2szt gibicepsa lamparciego 6-8cm , jeden zbrojnik niebieski 3cm mam go odpoczatku szkoda bylo wyrzucic a tak to szyby sa czystsze, Karmie je narazie od poniedzialku do soboty 2-razy dziennie mieszanka pokarmow, (rano spirulina 36% force tropical) a wieczorem (roznie biovit, ichtiovit, cichlid color granulat, tetra color, wodzien zywy,) Fotki mozecie zobaczyc na : http://karkosik87.flog.pl/ ewentualne gg : 11864072 Prosze o pomoc w przy dolozeniu ryb do baniaka i ewentualnie do wychowania Pozdrawiam Kamil
yaro Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #2 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 sorki - chciałeś spytać co można z tego akwarium wyciągnąć? Bo dołożyć to możesz tam tylko dwie żyletki, aby skrócić męczarnie ryb.
karkosik87 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor #3 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 dlaczego tak sadzisz? przeciez duzo jest miejsca...
yaro Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #4 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 bo organizowanie akwarium dla tych ryb, to nie tylko miejsce do pływania, ale to zorganizowanie im tak wystroju aby miały dla siebie terytorium do tarła, aby w razie pobicia mogły się gdzie schować i aby w czasie tarła samica również miała miejsce odosobnienia.
Perez666 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #5 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Jedynym gatunkiem który posiadasz z j.Malawi jest socolofi dla którego to akwa jest za małe. Moja rada : oddaj wszystkie ryby i stwórz nową obsadę,max. 2 małe gatunki(np. saulosi 1/4 i maingano 1/3) Na chwilę obecną w zbiorniku masz bardzo źle dobraną obsadę.Jeśli zależy ci na rybach to posłuchaj naszych rad
karkosik87 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor #6 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Powiedz mi Perez666 kto cie uczyl wiedzy o pyszczakach? uklad jaki mi proponujesz nie przejdzie. poniewaz mialem juz taki i jeden samiec maingano najpierw zabil swoje 2 samice a potem samca saulosi!! wiec troche nie bardzo...
yaro Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #7 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 a u wielu innych taka obsada funkcjonuje, może więc zamiast wytykać komuś błędy poszukasz ich u siebie?
Perez666 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #8 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Powiedz mi Perez666 kto cie uczyl wiedzy o pyszczakach? uklad jaki mi proponujesz nie przejdzie. poniewaz mialem juz taki i jeden samiec maingano najpierw zabil swoje 2 samice a potem samca saulosi!! wiec troche nie bardzo... Przykro...to są pielęgnicowate a nie gupiki.... Ja ostatnio odłowiłem ledwo żyjące 2 samice msobo i co?I nie rezygnuje z hodowli pyszczaków bo wiem na co je stać,agresję mają w genach...jedne więcej,drugie mniej.Jak chcesz mieć sielankę to wpuść neonki
karkosik87 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor #9 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 nie przyszedlem sie tu klocic. od samego poczatku yaro mnie bombarduje!!! ja chcialem poznac wasza opinie nie klocic sie. tylko szkoda ze tu same balwany sa a nie ludzie. Fajna pomoc z waszej strony. ponizyc i obrazic a potem z dolowac ludzi to podstawa sukcesu.
Perez666 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #10 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 nie przyszedlem sie tu klocic. od samego poczatku yaro mnie bombarduje!!! ja chcialem poznac wasza opinie nie klocic sie. tylko szkoda ze tu same balwany sa a nie ludzie. Fajna pomoc z waszej strony. ponizyc i obrazic a potem z dolowac ludzi to podstawa sukcesu. Moją opinię ci już napisałem Jedynym gatunkiem który posiadasz z j.Malawi jest socolofi dla którego to akwa jest za małe. Moja rada : oddaj wszystkie ryby i stwórz nową obsadę,max. 2 małe gatunki(np. saulosi 1/4 i maingano 1/3) Na chwilę obecną w zbiorniku masz bardzo źle dobraną obsadę.Jeśli zależy ci na rybach to posłuchaj naszych rad I co?Nie spodobała ci się... Napisaliśmy że masz złą obsadę,za dużo ryb a ty prosisz o radę co do tego jeszcze dołożyć...bez przesady. A za nazwanie nas "bałwanami" dostajesz ostrzeżenie.
Rekomendowane odpowiedzi