milc Opublikowano 20 Lutego 2007 #11 Opublikowano 20 Lutego 2007 Fakt jest taki, że w początkowym okresie wielu ma tak zwane "parcie na sprzęt". O ile finanse nie są problemem, wydaje się kasę na kupę niepotrzebnych i drogich rzeczy, a w efekcie ma się zdestabilizowany zbiornik i masę sprzętu i chemii o której nie mamy pojęcia czy działa. Dopiero później, jak człowiek zdrowieje, i kontaktuje się z innymi, spora część tego odpada. U mnie odpadło: - Aqua Safe - Easy Balance - pH/kH plus (stosuję tylko sól Malawi JBL) - Nitrate Minus Pearls - druga świetlówka - Crystal Water - Kobaltosan i Multimineral (za to dobre pokarmy) - Esklarin (za to woda źródlana) - denitrator AquaMedic (za to mniej karmienia) - testy paskowe (praktycznie już ich nie robię, jeśli chodzi o NO3 i tak nie da się z nich nic odczytać poza "no może być" kontra "o kurde mol") milc
mars Opublikowano 20 Lutego 2007 #12 Opublikowano 20 Lutego 2007 Fakt jest taki, że w początkowym okresie wielu ma tak zwane "parcie na sprzęt". O ile finanse nie są problemem, wydaje się kasę na kupę niepotrzebnych i drogich rzeczy, W przypadkach eksremalnych wystarczy potem kupić tylko drugi baniak z pokrywą resztę sprzetu rozdzielić i mamy dwa akwa economy
milc Opublikowano 20 Lutego 2007 #14 Opublikowano 20 Lutego 2007 Apropo sprzętu, a w zasadzie filtracji, to znowu urodził mi się ciekawy pomysł, ale tym razem nic, kurde, nie powiem, aż nie wypróbuję, bo nie chcę, żeby mnie ktoś zniechęcił :-) Poza tym modyfikując zalecenia marsa, stuningowałem swoje Fluvale 3+, od soboty trwa faza testów klinicznych, do dwóch tygodni obiecuję raport. :-) milc
kamillo Opublikowano 20 Lutego 2007 #15 Opublikowano 20 Lutego 2007 Możesz sie pochwalić na czym polegał tuning :?: Tak sie składa że też jestem posiadaczem takiego filterka i z chęcią bym jeszcze z niego coś więcej wydusił
vigaba Opublikowano 20 Lutego 2007 #16 Opublikowano 20 Lutego 2007 Nimbo mam takie pytanko??gdzie mozan dostac ten zbiornik 1050 litrow za 1200zl ??
milc Opublikowano 21 Lutego 2007 #17 Opublikowano 21 Lutego 2007 Możesz sie pochwalić na czym polegał tuning :?: Tak sie składa że też jestem posiadaczem takiego filterka i z chęcią bym jeszcze z niego coś więcej wydusił Musisz niestety zaczekać do 3 marca, ocena będzie zależała od tego, w jakim tempie się zapchają. milc
Rekomendowane odpowiedzi