Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moja samica red red od kilku dni dziwnie się zachowuje mianowicie tak jakby szybko oddycha i chowa sie za kamienie. Czy to możliwe że może przygotowywać się do tarła lub inkubować bo kolega mi mówił że tak moz być. Proszę o odp bo od nie dawna mam pysie i jestem zielony.

Opublikowano

A po ilu dniach je wsadziłeś do akwarium? Jakie masz parametry wody? i jak radzili koledzy w innym poście lepiej oddaj te red redy zanim je bedzesz musiał wyławiać pokolei.

Opublikowano

Nalałem wody i po dziennym nagraniu i ostaniu wrzuciłem ryby nie wiem jakie mam parametry wody a te ryby na pewno na dniach wymienie tylko chciałbym wiedzieć co to może być

Opublikowano

No to ładnie pojechałeś :evil: Złamałeś wszystkie "umowne" zasady przy zakładaniu akwa,jakie mogłeś.Akwa musi dojrzewać z miesiąc,czasem więcej.Żeby to określić,należy wykonać testy wody.Ważne jest ph,NO2.Tego ostatniego nie może być w wodzie,jeśli chcesz wpuścić ryby.Zapewne u Ciebie jest i stąd takie zachowanie ryb.Dobrze,jak nic nie zdechnie.Zeby pozby ć się NO2,należy urzywać kubła.Masz filtr zew?w nim rozwijają się bakterie niwelujące poziom NO2.Ale dojrzewanie tego filtra trwa z miesiąc przy nowym akwa i wodzie. Ale o dojrzewaniu można pisać i pisać ,to jest odrębny temat,który z resztą jest opisany na stronie.

Opublikowano

:roll: po jednymm dniu?

Te ryby padna, zabije je chlor...moze cos innego...

Napisz o swojej filtracji , pokarmie, masz w ogole jakies pojecie n/t akwarystyki :?:

Opublikowano

Kurcze, weź te red redy i szuruj do sklepu zoologicznego choćby je oddać żeby sobie tam pływały z innymi malawi!! Ty je załatwisz lada dzień, a tam nawet jak za darmo oddasz to przynajmniej im dobrze będze w porównaniu do tego co im zrobiłeś.

Książki do ręki kolego i póki nie poczytasz to nawet nie marz, że akwarium założysz z rybkami...