flaczak Opublikowano 24 Lutego 2011 #1 Opublikowano 24 Lutego 2011 Samiec wytarł jakieś 2-3h temu samice ale druga jest gotowa pływa gubi ikrę ale samcowi się nie chce jej wytrzeć czy można coś zrobić żeby temu zapobiec?Mam drugiego samca ale jest nękany przez dominata.
yaro Opublikowano 24 Lutego 2011 #2 Opublikowano 24 Lutego 2011 samiec się wypstrykał a żeby tamten mógł dojść do drugiej musisz dominanta odizolować.
flaczak Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor #3 Opublikowano 24 Lutego 2011 To trudno niech stracę młode ale nie chce mi się go łapać i nie mam go gdzie wsadzić.A czy samica znowu za 2-3 tygodnie będzie gotowa do tarełka?
destorions Opublikowano 5 Marca 2011 #4 Opublikowano 5 Marca 2011 Idź się jej zapytaj ; ). Tak, będzie gotowa, chociaż potrafią i 3miesiące nie inkubować
flaczak Opublikowano 6 Marca 2011 Autor #5 Opublikowano 6 Marca 2011 Bardzo śmieszne. Ok dzięki bo czytałem że jak samica nosiła młode to będzie podchodzić do tarła regularnie co 3-4 tygodnie,oczywiście 3-4tygodnie po wypuszczeniu młodych.
czester_ Opublikowano 6 Marca 2011 #6 Opublikowano 6 Marca 2011 Gdzie takie coś czytałeś? Możesz źródło podać?
flaczak Opublikowano 6 Marca 2011 Autor #7 Opublikowano 6 Marca 2011 Nie pamiętam ale gdzieś czytałem i akurat tak mi się utrwaliło.Jak mi się przypomni to powiem.
Rekomendowane odpowiedzi