Perez666 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 #31 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zrobiłem tak jak radziłes ceramika w siatce przy filtrze wisi Po tylu dniach poza wodą to bakterie padły i będą się musiały namnożyć od początku....
Vanye Opublikowano 11 Kwietnia 2011 #33 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Mam dwa filtry JBL e900. Jestem zadowoly z oby egzemplarzey. Do obu miałem dodane karteczki o teście. Miałem co prawda jeden incydent: Odpadł mi koszyk na wlocie do filtra i wpłyneła tam spora (6cm) ryba, zatkała wlot. Nie wiem ile czasu filtr był zatkany ale po powrocie z pracy chodził jak traktor (zero przepływu). Ryba się rozłożyła w rurze i zatruła (dosłownie pływały tłuste plamy a smród był niemiłośierny) całe złoże biologiczne. Po wyszorowaniu filtra i ceramiki wirnik nie przestał terkotać. Wymiana wirnika naprawiła usterkę. Nie sądze żeby jakikolwiek filtr wytrzymał kilkugodzinną pracę bez chłodzenia na pełnym obciążeniu. Polecam JBL.
ryrek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 #34 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 No w koncu sie doczekałem jutro odbieram filtr,został wymieniony na nowy
Rekomendowane odpowiedzi