maja20 Opublikowano 20 Lutego 2011 #1 Opublikowano 20 Lutego 2011 Witem! Mam piasek z castoramy, wypłukany solidnie,a woda w akwarium od 24h jast mętna. Czy z podłożem z piasku trzeba dłużej czekać aż się wyklaruje, czy z tym piaskiem jest coś nie tak. Proszę o pomoc, czy jeszcze poczekać, czy wymienić piasek.
Perez666 Opublikowano 20 Lutego 2011 #2 Opublikowano 20 Lutego 2011 Włóż do filtra wew. watę akwarystyczną aby wyłapała drobinki unoszące się w wodzie.Nie zaszkodzi dołożyć filtrów wew. jeśli takowe posiadasz.Poczekaj jeszcze...
bartex Opublikowano 21 Lutego 2011 #3 Opublikowano 21 Lutego 2011 akwarystyka ma to do siebie,że czas popłaca a więc poczekaj i wszystko się ułoży... pewnie w akwa nawet woda i filtry nówka
maja20 Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor #4 Opublikowano 21 Lutego 2011 faktycznie woda jest już trochę lepsza, dzięki bardzo za porady, bo byłam już w stanie wymienić wodę i piasek, roboty mnóstwo, a gwarancji żadnej czy by było lepiej, widać że idzie ku lepszemu. Mam jeszcze jedno pytanie, gdzie szukać ryb z MALAWI, tyle się naczytałam o hybrydach z nieodpowiedzialnych hodowli, których nie należy kupować. Dopiero zaczynam, więc jak mam rozpoznać czy ryby są OK? Mieszkam na Śląsku nie daleko Katowic, proszę o namiary hodowli pielęgnic afrykańskich w tej okolicy.
Perez666 Opublikowano 21 Lutego 2011 #5 Opublikowano 21 Lutego 2011 Mieszkam na Śląsku nie daleko Katowic, proszę o namiary hodowli pielęgnic afrykańskich w tej okolicy. Marcina (m_sobo) z Żor. http://www.malawicichlids.pl/
arielk1 Opublikowano 23 Lutego 2011 #6 Opublikowano 23 Lutego 2011 A zdecydowałeś już jakie pysie masz zamiar hodować, luknij na allegro, wpisz jakie pysie cię interesują i z wyników wyszukiwania szukaj sprzedających z twoich okolic, na śląsku masz z czego wybierać, tylko nie baw się w wysyłki bo niektórzy oferują taki rodzaj transportu :? ale ja nie polecam
brazylia Opublikowano 23 Lutego 2011 #7 Opublikowano 23 Lutego 2011 A zdecydowałeś już jakie pysie masz zamiar hodować, luknij na allegro, wpisz jakie pysie cię interesują i z wyników wyszukiwania szukaj sprzedających z twoich okolic, na śląsku masz z czego wybierać, All o nie polecam.Oczywiscie sa tam wyjatki i mozna kupic ladne ryby, a le po co szukac na Alle skoro jak mowisz mieszkasz na Slasku, a tam nie brakuje profesjonalnych hodowli i naprawde jest gdzie i z czego wybrac. tylko nie baw się w wysyłki bo niektórzy oferują taki rodzaj transportu :? ale ja nie polecam Dlaczego nie? Kupowalem juz ryby wielokrotnie z drugiego konca Polski i nigdy nie mialem problemow, ryby zawsze docieraly do mnie w super kondycji.
arielk1 Opublikowano 23 Lutego 2011 #8 Opublikowano 23 Lutego 2011 Nie mówię żeby na all.. kupywał od pierwszego lepszego, ale sprzedają tam również odpowiedzialni ludzie, a z wysyłką to zależy od kogo się kupuje, bo to jak różnica między polską ekstraklasą a hiszpańską , niby w piłkę grają ale "trochę" im brakuje
Rekomendowane odpowiedzi