Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba zdecyduję się na saulosi albo demasoni jednogatunkowe.

A mam takie pytanie.

Czy można coś dołożyć do Saulosi? :D

A jeśli nie to w jakich proporcjach to stado zrobić?

Opublikowano
A jeśli nie to w jakich proporcjach to stado zrobić?

Jak się uda to układ z 3 samcami,chociaż na tak niewielkiej powierzchni dna mogą się nie dogadać i zostanie jeden....ale równie dobrze może się to udać :wink: Do tego 7-8 samic i będzie bajera :D

Opublikowano

No to fajnie.

Najprawdopodobniej zamieszkają to Saulosi.

W poniedziałek pójdę do zoologicznego i jak się uda to M. Chipokae zamienię za Saulosi.

Tylko jestem bardzo ciekaw czy w mojej miejscowości sprzedawcy te ryby będą umieć odróżnić ;/

Bardzo wam dziękuję za pomoc w tej sprawie. Jak na razie mam 15 młodych Chikopae i 1 dorosłego samca + jeszcze 1 samiec w 200l najprawdopodobniej jest to Maylandia Esthreae Red Red. Jeszcze raz wam dziękuję za pomoc. Wszystkie ryby sprzedam i chyba jeszcze zrobię restart przed wpuszczeniem Saulosi tak żeby odświeżyć zbiornik :) I jeszcze jedno wielkie THANKS ;)

Opublikowano

To już mam obsadę do mojego zbiornika:

3+8 Saulosi

2 syndontisy mają 7 cm

3 glonojady( wiem że to nie ten biotop ale sam je wychowałem od narybka i nie odda :D)

Mam pytanie czy żywić Saulosi żeby było im jak w niebie ;D

Opublikowano

Wiem że to nie ten dział ale czy moglibyście mi podać przykłady pokarmów tych ze sklepu jak i domowych(jak je przygotować) którymi mogę karmić te ryby?

Pytania zadajemy w odpowiednich działach. Proszę zajrzeć do działu Żywienie, gdzie wielokrotnie padały odpowiedzi na zadane pytanie. Polecam także opcje Szukaj jak i bazę pokarmów. Gorol.