Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładam pierwsze malawi i moim jedynym gatunkiem będzie saulosi. Przeszukując internet w poszukiwaniu informacji o tej rybce niestety znalazłem rozbieżne informacje. Mam prośbę o link do jakiegoś wiarygodnego źródła, z którego będzie wynikać jakie mam im stworzyć warunki.

Opublikowano

hej...jezeli pytasz o to jakie warunki stworzyc dla saulosi... tj jednego z pysków z jez. niasa (malawi jak kto woli) to jestes w najlepszym miejscu aby te informacje uzyskac :) pytaj o szczegoly, zajrzyj do galerii... jaka ilosc ryb, jakim akwa dysponujesz, itp...jest tu mnostwo ludzi z ogromna wiedza aby informacji tych Ci udzielic...pozdrawiam

Opublikowano

Nie ma nic o twardości, PH.. a o to mi najbardziej chodziło. Jak mówiłem znalazłem rozbieżności np z jednego źródła dowiedziałem się ze ph ma być 8-8.5 a z innego 7-7.5. Tak samo z twardością w jednym miejscu miękka do lekko twardej a w innym lekko twarda do twardej.

Opublikowano

Woda jak dla pozostałych pyszczaków z malawi, zasadowa i stosunkowo miękka ale w twardej też sobie dobrze radzą, ph pow. 7,5 i kh pow. 6.

Opublikowano
Nie ma nic o twardości, PH.. a o to mi najbardziej chodziło. Jak mówiłem znalazłem rozbieżności np z jednego źródła dowiedziałem się ze ph ma być 8-8.5 a z innego 7-7.5. Tak samo z twardością w jednym miejscu miękka do lekko twardej a w innym lekko twarda do twardej.


wystarczy troszke pomyslec i sprawdzic jaki przedzial zasadowosci jest w jeziorze malawi i wyjdzie Ci srednia okolo 8.0ph i tez taka twardosc bedzie idealna.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.