Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładam pierwsze malawi i moim jedynym gatunkiem będzie saulosi. Przeszukując internet w poszukiwaniu informacji o tej rybce niestety znalazłem rozbieżne informacje. Mam prośbę o link do jakiegoś wiarygodnego źródła, z którego będzie wynikać jakie mam im stworzyć warunki.

Opublikowano

hej...jezeli pytasz o to jakie warunki stworzyc dla saulosi... tj jednego z pysków z jez. niasa (malawi jak kto woli) to jestes w najlepszym miejscu aby te informacje uzyskac :) pytaj o szczegoly, zajrzyj do galerii... jaka ilosc ryb, jakim akwa dysponujesz, itp...jest tu mnostwo ludzi z ogromna wiedza aby informacji tych Ci udzielic...pozdrawiam

Opublikowano

Nie ma nic o twardości, PH.. a o to mi najbardziej chodziło. Jak mówiłem znalazłem rozbieżności np z jednego źródła dowiedziałem się ze ph ma być 8-8.5 a z innego 7-7.5. Tak samo z twardością w jednym miejscu miękka do lekko twardej a w innym lekko twarda do twardej.

Opublikowano

Woda jak dla pozostałych pyszczaków z malawi, zasadowa i stosunkowo miękka ale w twardej też sobie dobrze radzą, ph pow. 7,5 i kh pow. 6.

Opublikowano
Nie ma nic o twardości, PH.. a o to mi najbardziej chodziło. Jak mówiłem znalazłem rozbieżności np z jednego źródła dowiedziałem się ze ph ma być 8-8.5 a z innego 7-7.5. Tak samo z twardością w jednym miejscu miękka do lekko twardej a w innym lekko twarda do twardej.

wystarczy troszke pomyslec i sprawdzic jaki przedzial zasadowosci jest w jeziorze malawi i wyjdzie Ci srednia okolo 8.0ph i tez taka twardosc bedzie idealna.